O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
ponedjeljak, ožujak 24, 2008

„ - Dobar dan, karte na pregled molim.“  Ako bih onu mjesečnu kartu koju smo svi kao đaci imali zaboravio ponijeti, kontrolor bi zatražio podatke. Pitao bi me ime i gdje stanujem. Ime sam uvijek davao ono najboljeg frenda jer je on davao moje, a kao adresu bih naveo Ulicu Paje Patka 2a. I tek onda bih pobjegao.

Eh, tada je to bila čista zajebancija, a danas je to postala ozbiljna stvar. Mislim, ne bježanje od kontrolora, nego ta imena ulica. Inače, kao mali, ja sam često govorio da bih htio živjeti u Ulici Paje Patka. Sjećam se da su me stariji gledali baš kao bedasto dijete. Gdje li su sada ti stariji da ja njih malo pogledam. Nisam tada još znao da se oko imena javnih površina može toliko žuči prolijevati. Nisam ja tada naravno bio pametan, meni  je to samo fora zvučalo. Ali oni jesu bili glupi!

Nedavno je jedna ulica u Podgorici dobila ime po frontmanu EKV-a Milanu Mladenoviću. Netko se sjetio. U njegovom Beogradu nisu. Ne mislim da je to zbog njegovog izrazitog antiratnog angažmana u vrijeme raspada Juge, jednostavno se nisu sjetili.  Ali je mene to sjetillo da u Novom Sadu postoji, negdje na Telepu, Pitagorina ulica. Mislim da ima i Arhimedova. Nisam siguran da bi se, osim kakvog teenagera ponavljača, a i to samo dok ne ispravi ocjenu, skupilo više od troje koji bi imali što protiv. Kažem troje, jer su ona dvojica iz birtije na uglu uvijek protiv. Njima nije važno čega. A još jedan obično zastane da vidi što se dešava,  pa ga pribroje toj dvojci.

Htio sam reći: Neću politiku u moju butigu! Ja bih vesele ulice. Zašto imamo  Roosevelta, Kennedyja, Rockefellera, koliko li je taj love dao da bi zaslužio ulicu, Trg Francuske Republike (na njemu sam stanovao od rođenja, lijepo zvuči ali ne vidim pravi smisao)... Ukrajinaska je još u redu,  ali samo ukoliko je ime dobila zbog čuvenog kontigenta žena koje su prve u velikim količinama donijele uvoznu prostituciju u lijepu našu. Prostitucija je ipak humanija djelatnost.  Neću raspirivati strasti pa pominjati političke i ine „junake“ sa domaće scene. Ali ću podsjetiti, imamo mi profesora Baltazara, a imamo i šegrta Hlapića! Njih uporno preskačemo, ali uvijek nam se zalomi neki majstor Mrkonja. Političari su po definiciji sporni ljudi. I ne slažem se da nas zadužuju više negoli naprimjer muzičari ili likovi iz crtanih filmova. Mene su jedan Presley ili Lennon zadužili više negoli Kennedy. Više negoli i jedan političar. Lennonu bih najširi bulevar dao. A o Paji Patku ili Alanu Fordu da i ne govorim. Pitagora mi je pak dosta pomogao da se ne mučim sa trokutima. Korektan tip. Pomenutog sam Mladenovića znao, jes da je bio malo zeznut lik, ali također je u mome životu bitniji od likova sa plavih tabli na ćoškovima. Dobro, postoji Beethovenova recimo, ali njega nisam znao, a i nije mi jasan taj vječni odmak od barem sto godina za konačnu potvrdu umjetnika. Političari ga nemaju, a nekako češće mijenjaju mjesto u povijesti.  Istina, da se pomenuti likovi i nađu na planu grada ne bi svijet bio ništa bolji.  Ali bi barem vedrije izgledao!

Na živce mi idu i nazivi za avenije tipa Zagrebačka, Slavonska, Dubrovnik. To nije kompromitirajuće ali je nemaštovito. Korijen takvih naziva je da su, nekada davno kada nije bilo znakova i putokaza, ceste koje su vodile prema određenom mjestu dobijale nazive tih mjesta kako bi služile umjesto putokaza. A danas ih lijepe da ni sami ne znaju zašto. Koja je poanta Zagrebačke avenije i Zagrebačke ulice u Zagrebu? Zašto se netko ne sjeti Janis Joplin? Mislite li da bi se ikada itko bunio?

Zamislite da se na mjestu gdje Avenija Johna Lennona izlazi na trg Toma & Jerryja okupi ekipa i mašući transparentima traži promjenu naziva? Što bi pisalo na tim transparentima? „Briga nas za Yesterday, zanima nas Tomorow“,  „Let It be ili Let it NE be, pitanje je sad!“,  „All you need is LOVA“.... ili „Jerry lopove, vrati sir koji si uzeo“,  „Tome, kukavice, miševi ti kolo vode“... pa još kako to obično biva da i provokatori iz Pitagorine iskoriste gužvu da bi promovirali svoje stavove: „Zahtjevamo da kvadrat  katete bude jeftiniji od kvadrata hipotenuze!“ Ja bih se prvi takvom pičvajzu pridružio!

U ovim današnjim prepucavanjima odbijam sudjelujelovati. Ali ću zato i dalje potajno priželjkivati da mi jednoga dana zvanična adresa  bude Ulica Paje Patka. Broj ne mora nužno biti 2a!




p.s. moje mišljenje
naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 
17.3.2008 9:07:45 | semperfi
Dobro, može se i tako. Ali kad spomeneš majku, to ima pomalo terapijski učinak. :))

17.3.2008 11:49:20 | oltajmer
Eeeh, Nemrešu, vidim da imaš potajne želje da te čitaju i u Guantanamu..ne samo elektronski, nego "in live".Vidiš da se i od repera može nešto naučiti..Ujedno mi ovaj post nekako drukčije...vrlo ugodno, realnije zrači. Možda je CIA ipak imala prste u tome. Ako te ipak posjete nova dvojica u crnim kaputima...ja te ne poznajem nit sam te ikad vidio.. Tko zna što bi George na sve to rekao..:-))))

17.3.2008 13:43:27 | Neregistrirani korisnik [krelica]
E Marčelo, Marčelo nikad od tebe repera!Nemreš je zapravo neiskorišteni rap potencijal: ono što bi Bushu skreso u lice bio bi pravi hit

17.3.2008 16:01:19 | pokosnica
...a lijepo je nekad bilo kad smo pjevali : drugarice posadimo cvijeće ...eto, dok je bilo tita, bilo je i planski posađenog cveća....sve je otišlo u honduras, pa je baš i bush mogao...

17.3.2008 16:53:53 | gingo
Baš si neki čudan svat! Ti koji se jedva suzdržavaš psovki, prvi bi i tuđe vrtove okopavo, slago u redove biljke i zavodio svoj red.Kako ne vidiš: tu kraj Zakmardijevih štengi su se biljke izborile za demokraciju,njihov šef ih voli i poštuje i pušta ih da rastu nebu pod oblake, da se grupiraju kako vole i svima daje jednaku šansu; u ovome našem vrtu oko Ivove kuće svi smo samo tulipani.

17.3.2008 22:23:52 | T-blog-matter
To se zove kreativni nered, stanje uma našeg dugo čekanog gosta. Baš me zanima hoće li mu opet u tom neredu nestati sat???

18.3.2008 8:56:58 | Neregistrirani korisnik [gogaKSET]
Nemreš, barabo, ljubim te u oko, kako zbog onoga što bi rekao Đorđetu (ne sumnjam da bi mu i u facu), tako i zbog rođendana. Šta misliš da ne pamtim dane kada se najlakše ogrebati za pivo:-)

18.3.2008 9:42:51 | Neregistrirani korisnik [nemrinamel]
i dalje ne mogu napisat sto sam htjela, ne kuzim u cem je problem, skuzicu tijekom dana...hahahaha, izbaci me neda mi objavit, mozda zato sto sam TITA spominjala...:D

18.3.2008 11:01:17 | sa_mar
a fak,kad bu bush dolazio necu moc izac na kavu,cijeli grad ce biti zablokiran,a ode moja kava u k...

24.3.2008 2:48:11 | bockanje
Znaš kaj Nemrešbilivitu,ja više neću komentirati,neću!Časna mi titova!Pa ti ne voliš moje komentare...nikad ne upadnem u tvoju kronologiju i kronosologiju...nigdje me nema,osim kada me prozivaš zbog titove ljevice...a jesi neki...ne znaš ti kako sam ja ondak hodala po gradu...u znak protesta i neslaganja sa ondašnjim strukturama nosala sam cipele različiti boja....il bar žnirance...jedna je bila bez žniranaca....di si ti bio kad sam ja dizala revolucije....??''
.

NeMresBilivit @ 21:27 |Komentiraj | Komentari: 250 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.