O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
srijeda, listopad 11, 2006

Ne radi se ovdje uopće o količini ljubavi prema Hrvatskoj. Ovdje se radi samo o načinu izražavanja te ljubavi! Ja Hrvatsku ne trebam samostalnu. Meni taj rakurs nije uopće bitan. Ja Hrvatsku trebam najbolju kakva može biti. I to mi je jedini kriterij. Mi gledamo iz sasvim drugačijih perspektiva, mi tražimo potpuno različite dimenzije. Meni nisu bitna imaginarna zadovoljstva od kojih se ne mogu najesti! Ovo najesti je figurativno (za one koji bi se uhvatili priče o materijalizmu ili nedostatku duha i osjećaja).

E pa kada ja kažem da je odluka bila katastrofalna, onda želim reći da smo na kraju dobili nešto što nije ono što smo željeli. A sada, da li je kriv Sloba, Amerika, EU, mi sami, tajkuni.... pa to nema uopće veze sa time da li smo tada dobro procijenili i donijeli dobru odluku. Sve što se izdešavalo skupi se na papir, podvuče se crta i........... imamo nešto što nam nije bio san..... osim maaaaaalom broju ljudi! Jako malom! I zadojenim budalama koje sebe nazivaju Hrvatima, a ustvari više mrze komuniste i Srbe nego što zapravo vole Hrvatsku. Ja ću svima tvrditi da volim Hrvatsku baš zato što sam mislio da je bolje sto godina pregovarati, nego jedan dan ratovati. Baš zato što meni ne treba obnovljeni Vukovar, trebao mi je sačuvani. Baš zato jer smatram da je svaka i ruka i noga, a kamoli glava data za samostalnu Hrvatsku, noga previše, ruka previše, glava previše... jer nismo morali tada glasati tako. Sami smo izglasali, nadajući se dobrom i.......... pogriješili. Samo mnogi to ne mogu shvatiti, a mnogi jednostavno ne žele!

Suludo i neznalački je tvrditi da bi sada Srbi nama upravljali ili da ne bi imali državu. Ma imali smo je i tada, po ustavu iz 74. bili smo poprolično samostalni u svim vitalnim pitanjima, količina povezivosti , bez obzira na ustavni naziv federacije, u praksi nam je dozvoljavala puno više, ponavljam u praksi, mogućnosti odlučivanja, posebno u najbitnijem, ekonomskom, nego što je to slučaj danas. Danas samo formalno imamo Hrvatsku, kao igrokaz za idiote! I neznalice, njima još da oprostimo. Okačite mačku o rep samostalnost, ni seoske puteve ne gradimo bez dozvole sa zapada, a o budžetu koji donosi Sabor ne moramo niti govoriti, prvo svoje kažu razni MMF-ovi, Svjetske banke, razne EU institucije, a onda Sabor pliva unutar skučenih okvira koje je dobio, odbijajući sve i jedan amandman. Samostalni, daj me nemoj....

Nadalje, EU će nas koštati neuporedivo više nego Jugoslavija, a osjećaj ponosa što smo Hrvati splasnuće kada shvatimo koliko nas ne cijene nigdje i koliko je to normalno u konstelaciji snaga današnje Europe u kojoj smo po svemu jedna od najmanjih i najslabijih država, teško se i sjetiti nebitnije u Europi. A da ne kažem da bi kao Juga odavno već bili EU a onda i ne bi baš bilo važno da li je Juga ili Hrvatska kao što to neće biti važno niti kada postanemo ravnopravni članovi........... ustvari mi kao Hrvatska nikada nećemo niti postati ravnopravni članovi.

Zatim, troškovi naše samostalne države su višestruko veći nego zajedničke. Više je ili jednako policije, uprave, carinika nego što je bilo u Jugoslaviji, Jugoslavija je taman bila na izlasku od boračkih penzija i privilegija, ali smo mi sada dobili za slijedećih pedeset godina braniteljske mirovine i povlastice, ljude koje treba izdržavati, koje jedna njemačka ili engleska više de facto nema, mi ćemo imati na stotine tisuća slijedećih pedeset godina........ hej!

I još nešto. Od stoljeća sedmog, mi nismo, reći ću ne bolji nego manje loš status imali, nego za vrijeme druge Jugoslavije. Jel možda samostalnije bilo pod mlečanima, turcima, mađarima, austrougarskom, kraljevinom, NDH, ili je to danas pod novim svjetskim poretkom? Može netko voljeti ili ne voljeti nešto, ali je loše kada ta ljubav utiče na razum. To nisam ja izmislio, a toliko je točno!

Jugoslavija sa tadašnjih oko 23 000 000 ljudi nikako nije spadala u najcjenjenije europsko, probrano društvo, ali je također bila daleko od dna, ispred kompletne istočne Europe svakako, a mogla je računati u doglednoj budućnosti, prelaskom na tržišnu privredu i na ravnopravan status nekim manjim zapadnim državama. Hrvatska sa 4 500 000 stanovnika, pa još razrušena, ucijenjena zbog raznih ustupaka i pomoći zapada, nema u Europi ni na prste jedne ruke država s kojima se može mjeriti, teško je naći, osim sa prostora bivše Jugoslavije državu čiji ugled u EU objektivno, kao države i tržišta može biti ispod našeg! Naravno da EU ne bi mogla jednu Jugoslaviju sa tolikim brojem stanovnika i takvim potencijalom kao tržišta, koje nije bilo siromašno poput ostatka istoka, ucijenjivati i ponižavati baš kako joj se prohtje, ali naravno da jednu Hrvatsku, Srbiju ili BiH može baš tako. Kako joj se prohtje! Zbog toga je EU i SAD-u i bio cilj, prirodno, kao i Češku i Slovačku, kao i pribaltičke države, kao i SSSR, tako i Jugoslaviju raskomadati na što je moguće manje dijelove i onda lako s njima manipulirati i čekati da svi mi samostalno i nezavisno skidamo gaće i vičemo imamo državu!

I tako će ostati, a slaba nam je onda utjeha što imamo Hrvatsku koju nemamo!

I na kraju, kada bi i bilo točno da nisamo mogli sve ovo znati, opet je na kraju rezultat bitan, nekada se donose krive procjene.................... i onda ih treba priznati! A 1990. je procjena bila potpuno pogrešna! Nemaju motivi i želje i dobre namjere nikakve veze sa time........... uvijek se sve radi iz dobrih namjera, ali se često ne napravi dobro! Kao 1990.....

Eh da........ ni to još nije sve....... ali je skoro!

p.s. moje mišljenje: 

najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:
 
apsolutno bez konkurencije: lostinlove
 
mastermind  6.10.2006 11:29:07
bonnisima
dolphin
Neregistrirani korisnik []  6.10.2006 14:15:36
KPKD
sadrvan
Hippieninja
take_it_easy
pearl
spin

.
NeMresBilivit @ 11:33 |Komentiraj | Komentari: 121 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.