O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
ponedjeljak, svibanj 5, 2008


Baš prije dvadeset i koju, recimo osamdesetpete, ili prije će biti šeste, nađosmo se na jednoj književnoj tribini, vodio ju je budući kralj češnjaka Vjenceslav Špilak. Ne sjećam se tko je bio gost, što bi reklo da ga nije ni bilo, mora da smo laprdali tek onako. Donijela Ružica Orešković, pokoj joj duši, čuvena voditeljica Jutra poezije u Lapidariju, knjigu neku, ne sjećam se naslova, ali knjigu je napisao i objavio Luko Paljetak, već tada renomirano ime. Donijela da se pohvali kako joj je Luko osobno poklonio knjigu toga jutra i posvetu pročitala sva važna. Dugačak višemetarski stol,  mi posjedasmo uokolo, nas… trideset je sigurno preveliki broj. Preko puta mene Josip Sever, tada već ogrezao u piću, ali lucidan bez obzira na količinu.. stvarni velikan poezije. Nije bez razloga jedna renomirana književna nagrada ponijela ime njegovo. I knjiga krene uokolo, od ruke do ruke, bacali pogled prisutni i slali dalje dok nije došla do Jože. E Joža nikada nikoga nije štedio, dal zbog čašice viška, dal zbog svoje veličine, ali kada nije volio nekoga on bi to bez uvijanja rekao. A Luku, poznato je, nije volio… I bez imalo krzmanja, uze Sever teatralno, kretnjama tako tipičnim za pijanog čovjeka, trgati listove iz knjige. Skoči Ružica, onako ogromna kakva je bila nije mogla nego samo cupkati na stolici, i stade urlati: “OSTAVI TO, TO JE MOJA KNJIGA!” A Sever, s druge strane stola neuhvatljiv njenoj zajapurenosti i bijesu, šeretski odgovara, trgajući i dalje stranu po stranu iz knjige, sasvim mirnim, tek jedva drhtavim glasom pijanca: “ Nije ovo tvoja knjiga! Ovo je knjiga Luke Paljetka!”  I istrga knjigu samo tako i ostavi je na stolu i prekiži ruke i neznatno potom potegne gutljaj i strese se malo i povuče dim i zažuti još zero svoje ionako prežute brkove. I nastavismo dalje u revijalnom tonu… Nikako nije Josip Sever volio Luku Paljetka!


Prije mjesec, možda dva, znači bit će mjesec i po, na Dnevniku čujem vijest, otprilike ide ovako: “Književnu nagradu “Josip Sever” za 2007. godinu dobio je pjesnik Luko Paljetak!!!” Dalje nisam slušao, nisam mogao… samo sam na nekom kartončiću onako prisjećajući se Severa crtkao njegove brkove…  danas sam pronašao taj kartončić sređujući stol.  

A sa druge strane zapisao sam, očito isto tih dana:

"I neka je otišla. Prebrzo su mi se misli na nju trošile i pretjerano se ona trudila da tako bude. Kao kad čupaš korijenje koje nije još za čupanje. Lagao sam joj da je lijepa, zaklinjući se da istinu govorim.  Onda sam se smijao, ona se okretala, nije joj bilo jasno. Govorila mi je da sam ja lijep kad se smijem, nije lagala. Tako je vidjela. A ja nisam vidio ljepotu, nisam je čak ni naslućivao, nije mi se činilo ni da je bila ljepša sa dvadeset manje.  Ali je imala ono nešto, ono tako definitivno, da sam ipak vidio njenu ruku u mojoj, njenu glavu kako se spušta na moje rame, nikada da ga dodirne. Sami smo ispali krivi na kraju. I ne mogu da kažem da mi je žao, prije bih rekao da sam nestrpljivo čekao da vidim ima li koga u tome srcu za koga su mi odavno tvrdili da je moje a ja ga nikako nisam osjetio. U vazduhu je još uvijek memla, u meni još uvijek ne znam, a dan kao da odmiče petnaest minuta presporo, petnaest minuta svakoga sata.. pa nemoguće da smo toliko vrijeme tratili."


p.s. moje mišljenje: 
naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 

Apsolutno bez konkurencije


27.4.2008 13:31:31 | hesus
Sanjao sam sinoć ministra primorca kako u haljini koju je pozajmio kod heidi klum trče livadom prosutom cvijetnim uzorkom, a kako god napravi koji HOP tako mu testisi zaigraju ispod uzdignute tkanine i sve se nešto meškolji, podsmjehuje u licu i travica mu škaklje gole tabane i leptiri mu miluju svježe-počupane obrve i onda se najednom izvije u nevjerovatno grandioznu piruetu, pa umjesto da se prizemlji upadne u septičku jamu kojoj je ministrica dropulić odobrila postojanje.
Da li je to slučajnost, ili on stvarno ima muda, jer koliko mi se učinilo, dok je plivao i mahao rukama u jami ispunjenoj govnima onaj smješak nije mu silazio s lica?

Zatim
24.4.2008 19:48:43 | lostways
možda zvuči satirično ali uopće mi nije teško zamisliti junaka dragana kako na srednješkolce, nesuđene maturante, opasne i naoružane (brašnom) šalje oklopna policijska kola. naravno, dragan bi tom junačkom operacijom zapovijedao iz stožera. aj kad smo mi već ovce i za niš, nek su onda bar neki novi klinci za nekaj.... nemrem vjerovat, moj komentar nije za razliku od inače pod brojem 724, već držim odlično četvrto mjesto ;)
24.4.2008 20:51:34 | Neregistrirani korisnik [electrasdreams]
E, alal ti. I ti mislis da su srednjoskolci mladi, pametni ljudi. Laknulo mi je, ne mogu vise da podnesem da me zbog takvog misljenja pljuju i upinju se da mi pokazu kako nisam normalna. I treba da im dohaka ta pametna mladost kada se vec "mudra" sredovecnost i starost zavukla u misije rupe.
25.4.2008 0:05:41 | Neregistrirani korisnik [Omi]
Jasno da je hrabar kad ima karate pojas i još je forenzičar. Pa ako mu vratiš kad te lupi, odmah te identificira. Osim toga, prvi mandat je i počeo ono reklamom na TV gdje njegova pesnica iskače iz ekrana. Sad se više ne mora truditi, već hnosom, državnom maturom (još nema kataloga znanja za sve predmete, još nemaju pojma što će ovi to za državnu maturu morati znati) i oštrim pogledom 'možeš lubenicu njime sjeći'.
25.4.2008 4:09:09 | pegulanstrashni
Sad mi je pao napamet Šuvar. Njegova reorganizacija školstva je također bila divna. I onda sam ga i upoznao, posjetio njegovo predavanje i vidio koliko je lucidan i inteligentan. I nisam mu toliko zamjerio tu "reorganizaciju" jer barem je pokušao nešto, doduše katastrofalno. A upoznao sam i Primorca, i njegova ljigavost i samodopadnost nema granica. Njemu neću oprostiti ako uništi par generacija.
25.4.2008 9:48:44 | mario-s-neta
A ja sam čuo skroz drugačiju verziju... da je jedan razred htio markirati sat kemije... pa su to čuli drugi razredi pa su im se pridružili... pa je naišla ekipa HTV-a koja prati cijene grincajga na placu (u blizini škole je tržnica Dubrava)... pa su ih snimili... i dalje je legenda... ali definitivno mi se više sviđa ova tvoja inačica i jako želim vjerovati u nju... :)
28.4.2008 10:54:11 | heinrichboell
Eh, opet kamo sreće da srednjoškolci učine bilo što od navedenog. Kako sam nevjerojatno mladolika, mislim da ću se rado priključiti prosvjedima - nema ničeg boljeg za bistrenje glave od vodenog topa! :-)
29.4.2008 15:13:55 | swirl
Nemrešbilivit, ajde ti malo češće savjetuj vladajuće. Možda onda što i bude od onih obećanja koja slušamo, a poslije ulaze u kategoriju SF
29.4.2008 17:24:23 | donquichotte
Jel itko skužio sličnost ministra Primorca sa glavnim likom iz PSIHA velikog A.H.
29.4.2008 22:03:39 | moj_svijet
odličan post! no, ja bih primijetila i da bi 'odrasli' ilitiga svi oni koji štrajkaju ponekad, imali što za naučiti od te djece... organizirali su se preko interneta i mobitela u samo dva dana, a sindikalni prosvjedi se najavljuju mjesecima unaprijed i ne izbore baš ništa :)))
30.4.2008 15:55:50 | Neregistrirani korisnik []
,..kada bi bili u nekom vremeplovu,,onda bi sonja marmeladova bila kucna pomocnica i frendica vedrane rudan..koja bi ,u tim okolnostima ,mogla bit ne trgovkinja-vec,mozda /i/poslovodja-ilikako se to vec titulira u gajevoj/ilici...a za drzavnu maturu bi bio kriv djikic nemresbilivit. 100%
1.5.2008 14:00:07 | biger
ok nemreš ..sve kaj veliš stoji..no i ti današnji srednješkoljci su već sutra učmali studoši, umorni radnici i ubrzo penzići na nekom friškom bažulju..... J a se samo pitam zašto uz svakog tog srednješkolca nisu bili tatai mama?? To bi imalo snagu !!!
2.5.2008 12:14:25 | sa_mar
cek...da te zamislim... vidim te kako negdije vec radis nemire...ti si skriveni revolucionar!

.

NeMresBilivit @ 03:04 |Komentiraj | Komentari: 118 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.