O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
ponedjeljak, studeni 21, 2011
 

Bliže se izbori. Ne znam kako vi, ali ja nisam nešto zainteresiran. Nisam bio niti ranije, ali sam izlazio na biralište, onako kao zbog građanske dužnosti. I uvijek sam ustvari glasao protiv. Ali nije to tema. Tema bi bila otprilike: „Koliko dugo vas mogu jebati, a da ne svršite?“

Dakle, polarizacija je završena. Sada stvarno imamo dva bloka i sitnu boraniju što bi rekli susjedi, ustvari komšije. Skoro pa k'o demokrati i republikanci, laburisti i konzervativci, SPD i CDU... Sjajno. Velika razlika, kao što je velika razlika jesi li triper pobrao od plavuše ili brinete, jesi li kuk polomio okliznuvši se na ledu ili kori banane, jesi li se ugušio od trovanja ugljičnim monoksidom ili cijanovodikom. Pa da, nije isto.

Slušam kako i što govore jedni i drugi, i pitam se tko im vjeruje? Baš bih volio vidjeti te koji im vjeruju. Imaju li dvije noge i dvije ruke ili samo noge imaju, četiri... imaju li oči, uši, nos? Osjećaju li išta tim nosom, ustima? Vide li nešto tim očima? Što u ogledalu vide? Hodaju li, govore, dišu li bog te jebo? Ovi koje ja znam kažu da ne vjeruju. Ali pouzdano znam da odlaze na birališta, većinom. Pa što idu tamo? To k'o oni što nisu praznovjerni ali ipak primjete da je crna mačka prešla cestu ili mi pak pošalju neki od onih lanac-mailova u kojima piše da će prestati jebat ako ga ne pošalju dalje. Kao da ti koje ja znam uopće i jebu.

Nego, slušam neki dan sučeljavanje slovenaca, i oni će kad i mi potrošiti lovu i vrijeme za demokratski igrokaz simpatično nazvan „izbori“, pa trojica glavnih kandidata otvore pitanje: - Koliko Vlada utječe na ekonomsku politiku, a koliko razni lobiji. Nisu se dotakli teme koliko utječe slovenski, a koliko strani faktor, ali i ovo prvo je već dovoljno. E pa gospodo a i drugovi, to što vi birate objesite mačku o rep. Jedno je što vam to nitko od političara ne želi reći, a drugo je što među vama ima onih kojima bi to uopće trebalo govoriti. Vi samo birate tko će slušati kapital, te tko će slušati gazdu iz Berlina, Bruxellesa, Washingtona. I tko će imati priliku malo putovati, malo više trošiti na reprezentaciju, i puno se fotkati sa tamo nekim facama iz svijeta i tu nekim malim ljudima iz vodovoda, cestogradnje, školstva...

Nema veze koliko su nesposobni, ionako ne odlučuju oni. 20 godina se investira da bi se otvorila nova radna mjesta. Dvadeset godina broj nezaposlenih raste. I mislite da će baš sad biti bolje? Ne mislite? Serete! Da ne mislite ne bi išli na birališta. 20 godina smanjuju javnu potrošnju a javna potrošnja stalno raste. 20 godina čekamo bolje sutra a svako sutra je lošije od jučer. I mislite da će baš sad biti bolje? Ne mislite? Serete! Da ne mislite ne bi išli na birališta.

Evo sad i talijani kažu da 80 postotnom većinom vjeruju u novoga premijera. Hajd' se kladimo da će podrška u godinu dana pasti ispod 50 posto. Ništa taj Monti neće napraviti bolje nego Berlusconi. Neće, jer kapitalu koji određuje igru ne može biti u interesu ništa drugo do spašavanja posrnulog kapitalizma. A sve što bi ga moglo spašavati je upravo suprotno onome što bi koristilo običnom čovjeku. A kako to da uopće tolika, kažu najveća podrška nakon drugog svjetskog rata (!!!), može biti pružena premijeru koji je to doslovno jučer postao i koji shodno tome baš ništa još nije napravio? To je samo dokaz da su ljudi ovce koje vjeruju u sve. I to više vjeruju što im je lošije. A talijanima nakon drugog svjetskog rata nije još bilo loše kao danas. Pa stoga i više vjeruju. To što matematika kaže nešto sasvim drugo, nema veze, ljudski je nadati se. Ko jebe matematiku.uostalom, kad matematika zajebe nadu, imamo Boga, rezervnu varijantu za sve nedaće. Jedino što se taj do sada nije iskazao. Nikada nije pobijedio matematiku. Nekako nije odmakao dalje od nade. Ništa konkretno. Kao ni hrvatska politika. No ona ima opravdanje. Nije samostalna, a i ne zna. A koje je opravdanje Bogu? Pa to da može računati samo na naivce.

Sve u svemu, izbori se bliže, strasti se zaoštravaju, ništarije među političarima obećavaju ono što neće ispuniti, ništarije među biračima računaju na ta obećanja i opet tako u krug. Ali radijus toga kruga sve je manji i manji. A mene zanima, kada se krug suzi u točku, koju će nadu gajiti prosječan birač i s kojim će opravdanjem tada vjerovati u izbore. I hoće li ikada svršiti ili ga stvarno ovakva jebačina ne uzbuđuje već latentno rajca?

.

NeMresBilivit @ 06:48 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.