O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
subota, listopad 28, 2006

U svim zamkama koje su nam poturene demokracijom, najveća je svakako raspad obitelji. Demokratsko pravo jednog pojedinca stavljeno je ispred prava nekih drugih pojedinaca, ili manjih grupacija kakva je recimo obitelj. Tako će se prava djeteta sarkastično staviti na pijedestal, a prava žena ispred prava djeteta. Što ja sad to želim reći?
 
E pa ovako, svakome se pojedincu danas neskrivenom propagandom potura priča o njegovim pravima, u isto vrijeme dok mu se davanjem nekih upitnih prava oduzima većina njegovih stvarnih prava i sloboda, a također se davanjem tih prava jednome perfidno oduzimaju prava drugome.
 
Što imaju djeca na zapadu od silnih prava koja su im data unutar porodice do mjere da mogu pozvati policiju i tužiti roditelje, ako su dobili šamar recimo. Da li netko misli da im je život, ukupno gledajući, kvalitetniji nego njihovih roditelja koji to pravo nisu imali? Posljedica takvog stava je distanciranje djece i roditelja, a kao direktna posljedica nedostatak pravog odgoja i nezadrživi rast kriminala maloljetnika. U nekim zapadnim zemljama govore istraživanja, svaki četvrti maloljetnik posjeduje neko oružje. Naravno da su posljedice takvog slijeda izlaganje tih istih maloljetnika sve većim rizicima, te u mnogim slučajevima ograničenja kretanja, jer netko tko nije isuviše avanturist, sam sebi će nametati ograde i neće odlaziti na mjesta koja procijeni rizičnim. Također, danas je normalno, posebno na zapadu, da se pojedinac, posebno žensko ne smije noću sam kretati, u ponekim djelovima svijeta niti danju, jer se time izlaže popriličom riziku da bude napadnut od strane tih istih maloljetnika. Nekada toga nije bilo, barem ne ni izbliza toliko. Nije li to ugrožavanje sloboda? Danas su ulazi u škole puni zaštitara, učenici ne smiju napuštati školu za vrijeme odmora niti da odu do dućana.... nije li to ograničavanje sloboda?
 
Opet naglašavam da govorim načelno i da ne mislim niti u jednom od ovih slučajeva na nikakve ekstreme, iako sam svjestan da će raznorazne grozne skitnice koje nemaju mogućnosti razlučiti problem od nedjela opet udariti na mene. Borci za prava žena, koji su nekada bili vrijedni divljenja i poštovanja, danas također zlorabe tu borbu, prenaglašavajući samo probleme žena, a ne stavljajući ulogu tih žena u porodci u kontekst, čime takvom propagandom dovode u neravnopravan položaj prvenstveno djecu unutar tih porodica, oduzimajući im pravo da rastu unutar obitelji. Broj rastava u naprednim zemljama je toliki da ispada čudo ako dijete raste uz majku i oca. A i kada živi, to je samo formalno, jer količina vremena provedenog u međusobnom druženju nije adekvatna smislu porodice. A u takvim je okolnostima, veća mogućnost da dijete zastrani, uz naravno sve ostale blagodati „demokratskih“ društava.... da je tome tako, svjedoče egzaktni podaci o maloljetničkom kriminalu! U svim zemljama, pa tako i kod nas! I to ne samo po broju, nego posebno i po težini nedjela! Nekada su maloljetnicima glavni dosezi bili obijanje trafike, a danas im niti masakri nisu strani. Ritam života, trka za novcem, statusom, egzistencijalna neizvjesnost.... učinili su današnje obitelji poprištima izbacivanja frustracija svih članova i to za vrijeme kratkotrajnih zajedničkih trenutaka. Bukvalno propagandno podstrekivanje djece i žena da prijavljuju svaki, pa i najmanji incident unutar porodice, a koji sve više i kod nas uzima maha, pridonosi raspadu porodica kao nukleusa, a to opet maksimalno dovodi u pitanje samu kvalitetu života i tih žena u budućnosti, a posebno njihove djece. Razaranjem porodice stvaraju se usamljenici koji kao takvi, nesigurnije i nesamostalnije nastupaju u životu, a takvi su idealni za demokraciju, koja će kroz izvjesno, ne tako daleko vrijeme u potpunosti, baš razbijanjem na nemoćne pojedince, u potpunosti ovladati svijetom, i sasvim otkloniti mogućnost bilo kakvih pobuna i revolucija, jednom za svagda! Ne trebaju bukvalisti sada reći da podržavam šutnju i nasilje unutar porodice, unaprijed se ograđujem od takvih kvalifikacija, ali ne mislim da su moje prabake, bake i moja majka, strina, ujna i tete koje se nisu razvele bile nedovoljno samosvjesne ili potlačene žene, dapače, čine mi se kudikamo svjesnije od ovih današnjih! A ne mislim niti da su imale bitno manje probleme nego današnje žene. Jednostavno, nitko ih nije filao time da imaju prava rasturati obitelj. Financijska (ne)ovisnost nije tu nikako presudna, kako se površno danas zna objašnjavati lakšu odluku žena o napuštanju porodice, moje bake su imale fakultete, kao i majka i tetke i ujna. Stvar je uvijek u propagandi. A tu je demokratsko društvo najjače!

Nasilni crtići ili kompjuterske igrice, nisu samo dio globalne trke za novcem, nego u isto vrijeme i svjesno usmjeren zadatak idiotizacije budućih robota demokracije koji će zatvoreni u svoje sobe imati svoj viurtualni život ali ne ko nadopunu stvarnoga, nego umjesto njega! Već se danas djeca međusobno druže neuporedivo manje nego prije petnaest godina, igrališta su prazna, jer se nogomet može igrati i na računalima, sjedeći..... a bez druženja i sposobnosti okupljanja grupe.... ma znate već..... ali dalje slijedeći puta.


p.s. moje mišljenje: 

najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

mastermind  
bagrem-prut   21.10.2006 21:17:56
nienna   21.10.2006 21:19:24
faithless7 - oba komentara
Neregistrirani korisnik [ajerdna]
zeznuta
HippieNinja
opasna
spin
arianna
.

NeMresBilivit @ 20:41 |Komentiraj | Komentari: 284 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.