O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
četvrtak, prosinac 20, 2007
U zadnje se vrijeme po novinama vuku razne rasprave o visini kazni za neka kaznena djela koja  pravo kakvo prakticira ovo društvo svrstava u lakša! Najpopularnija zadnjih godina su stradavanja u prometu nedužnih ljudi od stotina konja sabijenih u makine „zlatne mladeži“. Pa tako jedan zlatnik koji pregazi dvije djevojke ali je iz društveno prihvatljive obitelji dobije dvije godine, drugi ubije jednu djevojku i dobije pet godina jer je valjda iz manje prihvatljive obitelji... pa onda neke novine pišu kako je tip dobio osam mjeseci jer je udario ženu koja je zbog toga pobacila, olakšavajuća okolnost je što je bio pod utjecajem alkohola pa time i smanjeno ubrojiv, a neki anonimni roker dobije dvije godine jer je imao kod sebe gram i pol trave! On valjda nije bio napušen, pa mu je to otežalo situaciju...  I sad ti budi pametan.

Priznajem da ne znam koliko je to gram i pol trave. Nisam ja Račan. Nikada nisam probao. Dakle, nemam šansi biti šef Socijaldemokratske partije! Ali kao tehnički obrazovan tip znam koliko je gram i pol! Bilo čega! Ali nekako mi, meni laiku i pravno neobrazovanom tipu, smrdi da taj gram i pol može imati učinak kao prekid života jednog nerođenog djeteta...

Znam doduše da stvari treba postaviti u kontekst, da treba uzeti u obzir sve okolnosti, ali... i dalje mi sve to opako smrdi!

Isto tako ovi „zlatni dečki“ imaju tretman koji je vrlo čudan. Onaj što je iz ajnc A familije, koji se samo tako izvukao, taj je dobrano dolio ulje na vatru. Javnost je dodatno senzibilizirana za tu problematiku i samo se čekala slijedeća žrtva... I naletio neki drugi „zlatnik“, pijan, sa tatinim autom i ubio. I dobio pet godina. Kako? Pa zbog pritiska javnosti, tvrde novinari i eksperti! Da se razumijemo, ne pišem ja tu koliko bi ko trebao dobiti... da se mene pita nitko od tih do penzije ne bi izašao, osim što bi rokera pustio i umjesto na odvikavanje poslao ga u najblizu podrudznicu SDP-a, ali zato mene nitko i ne pita... Ja ovdje pišem o pravu... kao običnom jadnom tehničaru, meni je dva i dva četiri, bez obzira na pritisak javnosti, meni  gravitacija djeluje prema dolje, kada se popiknem i padnem, razbijem se bez obzira što sam iz društveno prihvatljive obitelji ,  meni je jedinica za silu Newton, a ne recmo Mamić, bez obzira da li sam pod utjecajem alkohola ili ne..

Hoću reći da sve ono što se može tumačiti nije znanost! Doduše kako sam i naglasio da sam nekompetentan i nedovoljno obrazovan na tome polju, to sam tražio definiciju i našao je, a ista potvrđuje da sam i s takvim amaterskim pristupom u pravu! Makar nisam studirao pravo.

Google će na upit „pravne znanosti“ pod rednim brojem 1, izbaciti slijedeću definiciju:

“Pravna znanost je društvena znanost kojoj su glavni objekti proučavanja država i pravo.

E pa lijepo, dakle pravo uopće i nije znanost, nego je znanost ono što ga proučava. Ili kako bi pjesnik rekao, nije jebanje nego snošaj! Pa kad je tako, gospoda koja proučavaju pravo neka mi objasne kako je moguće da se kazne odmjeravaju prema količini pritiska javnosti! Nekako me to podsjeti na Divlji zapad. Neću ni pominjati slučajeve „rukovanja“ s anusima i slične, samo ću primijetiti da sve ono što se može tumačiti ovisno o tome tko tumači, meni liči na zajebanciju i prodavanje magle, a ne na znanost. Da su znanstvenici s nekih drugih područja mogli tumačiti na tako osebujan način, vraga bi vi gledali televizore ili letjeli avionima, vraga bi se presađivali bubrezi ili gradili gradovi... spavali bi u pećinama i lovili veprove drvenim kopljima, a u slobodno vrijeme ogovarali pravni sustav. Ali, kojim pravom ja tu nešto piskaram?

Da sam ja pravnik, odmah bih uzeo zakon u ruke i razmotrio koliku duševnu bol sam ovakvim banalnim tekstom nanio pravnicima , te bih tužio samoga sebe i tražio primjerenu odštetu! Koju bih u slučaju da dobijem spor, a svakako bih ga dobio ja, samome sebi bio dužan isplatiti, uz naravno sudske troškove.... Pa bih onda valjda shvatio da sam u svakom slučaju ja, pravnik, u pravu.

.
<a href="http://feedshark.brainbliss.com" title="track">Feed Shark</a>

NeMresBilivit @ 18:42 |Komentiraj | Komentari: 63 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.