O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
srijeda, travanj 2, 2008

Kada sam bio mali jako sam volio upotrebljavati pametne izraze. Kako nisam učio latinski, logičan izbor bile su poslovice. I samo sam čekao da mi se ukaže prilika pa da onako iz rukava izvučem neku od 97 napamet naučenih. Pa još kad mi se potrefi situacija, a ja ispalim i ono baš sjedne.. o kako sam samome sebi imponirao! Eh da sam tada znao za onu foru kad iz kuka potegneš stisnutu šaku pred  grudi i prosikćeš: “Yessss!” Stalno bih je koristio.
I tako jednoga dana, naoružan znanjem narodnih umotvorina, zateknem se u delikatnoj situaciji. Bijah nešto zasrao, ma nije sad bitno što, ali znao sam da će stara popizditi. Zato sam sve rekao starom, jer je on uvijek bio mekši. I ispalio sam odmah: - ko prizna, pola mu se prašta. Stari je pozvao staru, ispričao joj situaciju i rekao da moramo porazgovarati. Stara je mislila da me treba izmlatiti. Stari je ponovio da je za razgovor, da se batinama ništa ne rješava! Rekao je: - snaga klade valja, um caruje! Ja sam potvrdio da narodna poslovica tako kaže. Stara je odvratila kako je njoj puno više na srcu jedna druga poslovica.  Batina je iz raja izašla! - slavodobitno će stara.  Nakon početnog šamaranja poslovicama zašamarala je mene. Ali za istač. I nisam imao dojam da mi je pola oprostila! Poslije sam starog pitao zašto me nije branio, a stari je rekao kako se ne valja s rogatim bosti i da ko jači taj tlači! A onaj um koji caruje... da to kod stare ne pali. Tada sam još vjerovao da je stvar u tome da stara nije čula za tu poslovicu!
Kada smo gradili vikendicu, bila je tu sva rodbina, meni su dali neka drkava kliješta da pospajam neke žice. Ali, kako ja spojim, tako se raspadne. I cijelo prijepodne uzalud. Stric mi je prigovorio da ništa nisam napravio, ja njemu kažem da kliješta ne valjaju, a on me potegne za uho i kaže: - lošem kurcu i dlaka smeta! Malo kasnije stari je probao to spojiti, ali se i njemu raspalo. Pogledao je ona kliješta, opsovao i rekao: - bez alata nema zanata! I otišao kod susjeda po njegova kliješta. Nešto mi je zasmrdilo kod tih poslovica, ali nisam skužio što.
Nadalje,  imao sam svojevremeno neku curicu, daleko je živjela i stalno ju je kopkalo to kako ćemo mi funkcionirati a da se viđamo tek za praznike ili slučajno koji vikend. A baš sam bio zaljubljen do ušiju. Tepao sam joj: - ljubav ne poznaje granice! Ali nakon dva tjedna stigne meni pismo, piše ona da je našla nekog dečka i da joj je žao ali kaže: - daleko od očiju, daleko od srca. Tada sam prvi puta posumnjao u poslovice, ali samo malo.
Međutim, kratko nakon toga snimim ja malu, ko sa postera, doselila u susjedni ulaz. Smišljam kako da uletim, ali nikako naći zgodan moment. Nakon par dana intenzivnog kombiniranja, veli meni kompa: - polako pa sigurno.  I mislim si ja: - pa u pravu je , neće nigdje pobjeć, tek se doselila. Kad ono sutra navečer kompa fura malu u disko. I znaš kaj mi veli?  Onako mrtav hladan: - ko prvi, njegova djevojka. E tad sam ozbiljno posumnjo da sa poslovicama nešto smrdi.
U klubu su me pak tretirali kao mladu nadu. Pred jednu tekmu veli trener da nam se ozlijedio glavni igrač i da će mene staviti u prvu momčad iako sam tek napunio šesnaest. Birao je između mene i jednog veterana od preko trideset  godina. Veli on: - na mladima svijet ostaje. Ja ono pun sebe, pozvao škvadru, curu dovukao, čak je i tetka došla. A kad ono, deset minuta prije tekme, trener pozove onog fosila i veli mu da će ipak on igrati. A fosil se nasmije i reče: - bez starca nema udarca! Ja sam se skoro rasplakao i tada sam bio siguran da je sve to sa poslovicama neka podvala, samo da je ja baš ne razumijem.
Kada sam napunio osamnaest prišao mi je jedne večeri u kafiću jedan lik, menadžer, i rekao da će mi on srediti karijeru samo takvu. A ja samo da potpišem njemu punomoć. I ja potpisao. Imao sam duboko u glavi usađeno ono: - što možeš danas ne ostavljaj za sutra. Koliko mi je to puta stara govorila, posebno kada su učenje i zadaće bili u pitanju. I tako sam ja potpisao. Kasnije je naravno ispalo da me nasanjkao, ja da igram, a njemu skoro sva lova. I još da me može prodati kako on hoće i kome hoće, a sve to za neke sitne novce koje bi mi on davao mjesečno. Ali u tom momentu ja sam bio švorc i činilo mi se sve to OK. Stari je naravno, pametovao da nisam smio tako naglo potpisati, da sam morao prespavati i razmisliti: - jutro je pametnije od noći! I još je dodao: - ne trči pred rudo. Nakon ovog nemilog događaja počeo sam polako hvatati poantu. Gotovo da sam prozreo taj narod, taj koji smišlja poslovice!
Onda mi je jednoga dana prisjelo igrati za male novce i odlučio sam prekinuti karijeru. Zaposlio sam se u jednoj firmi kao direktor prodaje. Rekli su mi da ću prvih šest mjeseci imati neku mini plaću, ali ako se pokažem dobar da će mi plaću poduplati. Trebam samo ostvariti plan. A plan je bio da poduplamo prodaju. Kada je nakon šest mjeseci prodaja porasla tri puta, gazda me pozvao u svoju kancelariju i rekao kako sam briljantno započeo svoju karijeru u njegovoj firmi, te me priupitao: Direktore moj, znaš li ti kako kaže narodna poslovica? Meni su se oči raširile, zasjale i kao iz topa sam izvalio: - Po jutru se dan poznaje! Gazda se naglo uozbiljio i rekao da nije mislio na tu.  Prvi mačići se u vodu bacaju – rekao je ozbiljnim glasom i dodao da ćemo o povišici razgovarati ako i drugo polugodište bude kao i prvo.  Tada mi je sve postalo kristalno jasno.
Poslovice služe samo za to da bi svatko ko nas želi jebat imao za to izvrstan izgovor. I da se još poziva na narod. Ali kako poslije jebanja nema kajanja, ja to učinim prije. Obavezno se, kada imam šta jebat, najprije pokajem. Pa tek onda jebem!p.s. moje mišljenje

naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 

24.3.2008 21:52:16 | pokusaji
a zamisli koliko bi neko misto bilo popularno i poznato samo kad bi odlučili imenima ulica dat nazive junaka iz stripova...kad bi svakom junaku umisto spomenika digli jedan bili zid na kojem bi fanovi crtali grafite i ostavljali svoje "ljubavne" znakove...kad bi lokalni kreativci dobili priliku da svake godine populariziraju svoju ulicu...kad bi za ulicu zivija neki pozitivan duh...zamisli, a onda se probudi u ulici Topola!

24.3.2008 23:34:26 | gingo

Dao Bog da pokreneš kampanju i uspiješ! Ja sam inače još lani posadila sjeme te ideje u nekoliko malih duša, ali dok oni stasaju u referente za smisao i način imenovanja ulica i avenija trebat će pričekat još koju godinicu. Ja sam trenutno u Slijepoj ulici 2. Kvragu, kako li ću to promijeniti???

25.3.2008 10:03:25 |
bosonoga76
moze pajo, ali onda bi se durio miki pa bi i njemu trebali ustupiti mjesto, a tek njegova mini ljubomorna...

mislim da mi se ideja svidja...zivjeli bi u diznilendu!!!! :))))))))))))

25.3.2008 13:47:09 |
semperfi

A trg ispred Burze bi bio Trg Baje Patka :))

26.3.2008 10:32:54 |
sa_mar

joj daj nemres nemoj pretjerivat. jos da te cuju brijem da bi fakat stavili taj naziv da ulicu.

26.3.2008 12:46:05 | Neregistrirani korisnik [Orpheus]

Hoću ulicu Zagor-Te-Neja, Velikog Bleka, Komandanta Marka...dosta mi je Bulevara Revolucije, Trgova Oslobodjenja, Ovih i onih Brigada...mladića i ostarelih likova...jebem mu sunce žarko, za malo pa ceo mesec juli po danima ima svoje ulice. 4.juli, 7.juli, 13.juli, 27. juli.

27.3.2008 12:05:10 |
mario-s-neta

Predlažem da ovaj post proširiš, nadopuniš i pokloniš Džapiću da ga iskoristi kao doktorat... i nije mi jasno kako se tvoji komentatori mogu tako nonšalantno zajebavati s problematikom koja je jedan od većih, ako ne i najveći prioritet u strategiji razvoja RH... stvarno neozbiljno...

28.3.2008 1:38:19 |
farfalina

Nemreš, treba te postavit za gradonačelnika! Prvi radni zadatak bi bio preimenovanje ulica i trgova. Mi vjerujemo u tebe....
28.3.2008 11:07:21 |
isus_u_tebi

Kakav nam je gradonačelnik, mogao bi ti i ostvariti želju, he, he... ugodan dan

29.3.2008 13:04:36 |
minoe

upoznam frajera i onda idem na more i pitam ga koja mu je adresa da mu mogu poslat razglednicu i on mi kaze: svinjicko 21.. totalno ne kul:)

29.3.2008 23:51:44 |
heinrichboell

iako nikad ne bih dala ulicu lennonu, joplinici ni preslyju (kad bolje razmislim - ne bih je dala nijednom čovjeku), ipak je ovo zabavan post i nisi loše rasporedio te ulice! :-) za likove iz crtića i stripova sam uvijek! :-) bude li kakve peticije javi. vidimo se na Mandrakovim stubama! :-)))

30.3.2008 15:11:24 |
slucajnenuspojave

je si osnovao komisiju za odabir imena ulica, ja mislim da nakon ovog posta to duguješ blogosferi i gradu bilo kojem

1.4.2008 1:08:48 | Neregistrirani korisnik [NaRezervi]

Majstore! Svaki post na mestu. Čestitam. Ja bi Ponča i Tora u svoju ulicu, a ne Živorada Kostića Moravca.

.

NeMresBilivit @ 23:33 |Komentiraj | Komentari: 171 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.