O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
utorak, svibanj 31, 2011
 

Dolazi glavni pop. Vjernicima je to zadnja šansa. Molit će se Bogu da im spasi Hrvatsku. Nevjernici nemaju više šansi. Njima, kao prosječno boljim poznavaocima matematike, jasno je da Hrvatskoj nema spasa.

Kada je prije dvadeset i jednu godinu narod gotovo plebiscitarno izglasao Hrvatsku van Jugoslavije, nije znao da će taj njegov potez donijeti rat, stradanja, nezaposlenost, pljačku, potpun gubitak samostalnosti i na kraju potpuno beznađe. Beznađe iz koga ćemo se probati izvući kroz iglene uši, uz pomoć Vatikanskog popa.  Kažem, nisu tada znali što će se desiti.  A svako neznanje je skupo.

Koliko skupo? Hrvatska je imala omjer radnika, onih koji privređuju i onih koji su izdržavani 3:1. U vrijeme odluke o samostalnosti. Danas, 21. godinu kasnije, taj je omjer 1:1,1. Ili, troje radnika je nekada izdržavalo jednog penzionera ili nezaposlenog, a danas svaki radnik izdržava jednog i još malo doda za drugog. Ustvari, još je mnogo gore nego je to neki dan pisao Jutarnji, jer među tim zaposlenima je i javni sektor, gotovo 20 posto zaposlenih koji je neprivredan i ne stvara novac nego ga dobija iz budžeta. Tako ispadne da je omjer onih koji rade i stvaraju novčanu vrijednost prema neprofitnima došao do 1,5. A to zemaljska logika privređivanja ne može podnijeti. Hrvatska je zemlja sa najviše korisnika invalidskih prava u Evropi. Hrvatska ima branitelje koje niti jedna druga zemlja više nema. Hrvatska nema više niti što za prodati. Osim otoka. Perspektiva je to u kojoj popovi napaćenom puku jedini mogu pružiti utjehu i nadu. Matematika je ne pruža.

I zato nisu u pravu oni koji su protiv dolaska Vrhovnog popa, a još manje oni koji kažu da je sav taj show preskup. Kada se umire, treba ispuniti pokojniku posljednju želju. Ljudski je. Čak je i kršćanski. I ne treba cjepidlačiti oko cifre. Na sve ono što smo spiskali i što ćemo morati vraćati od momenta ulaska u EU pa do vječnosti, to je i matematički potpuno beznačajna cifra. A bijedni puk veseli.

Taj puk je prije dvadesetjednu godinu odlučio da bi bolje živio. Da bi imao više. Da ne bi davao drugima od svog rada, nego da bi sve zadržavao za sebe. Nije upalilo. Jednostavno, jednadžba je krivo postavljena. Nije uračunato da hrvatski srbi neće biti oduševljeni odlukom. Nije uračunato da će zapad dugo podržavati opstanak Jugoslavije. Nije uračunato da su političari lagali da lova ide u Beograd, pokazalo se da nikada nije išla. Preskočeno je i da će hrvati opljačkati mnogo više Hrvatske nego su to činili ijedni prije njih i to baš za vrijeme rata, kvarno. Zaboravilo se uračunati da će na sve to hrvati šutjeti, jer borba za bolje sutra je u toku. Nije se uzelo u račun da će zapad, kada nas jednom podrži, diktirati što i kako nam je činiti, a kao svaki dobar gospodar, zapad sve radi u svom interesu. Nije se sjetilo da ćemo pedeset godina imati izdatke za branitelje koje neće imati nitko drugi. Izmaklo je i da će turizam nakon dvadeset jedne godine biti slabiji, računalo se da će višestruko ojačati. Previdjelo se i da će Slavonija od žitnice Evrope postati socijalni slučaj i da ćemo uvoziti paradajze čak iz Holandije, sunčana zemlja nema šta.  Zaboravilo se da za ozbiljnu računicu nije dosta malo entuzijazma, povijesnih doskočica i čašćenje volovima. Nije uzeto još petstotridesetdevet varijabli u obzir. Uzeta je u obzir samo želja za boljim životom i folklorna težnja za svojom državom. Danas smo ovdje, bez imovine i bez perspektive. Ostala nam je samo nada u popa. Matematika je svoje odavno rekla.

.

NeMresBilivit @ 23:57 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.