O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
ponedjeljak, prosinac 14, 2009

Oni švabi rade ko marva, oni skandinavci i više, japanci se rasturaju od šljake. Ali to koliko oni rade nije ništa prema onome koliko mi ne radimo. Jebote, ja imam firmu. Pa tako šetam gradom kad hoću, obilazim partnere, kupce, ispijam kavice. I gledam, koliko je pun grad takvih kao ja. Svi ispijaju kavice. Kafići puni, šoping centri puni. U radno vrijeme. Jebote, izgleda da svi u Hrvatskoj imaju firmu i da sve firme dobro rade. Pa se svi mogu šetati. Bio sam prošli tjedan u Beču, advent je tamo ipak najljepši. Zahvatio i vikend i neki praznik, ali i koji radni dan. E pa nema žive duše u kafićima u radno vrijeme. Ako se i nađe, ispadne da je duša bosanska. Ustvari, nema baš ni kafića! A bogme, nema nikoga ni u trgovinama. Osim u onima u centru koje okupiraju turisti. Jadni ti Austrijanci, moraju radit u radno vrijeme. Jebe se nama za to vrijeme! Prije mjesec dana pitao ja frenda inženjera koji 20 godina živi u Beču da mi uplati akontaciju za skijanje u Austriji, jer sam imao problema sa uplatom odavdje. A on kaže da može ali tek u petak popodne. Razgovar se vodio u subotu. Pitam ja njega zar je na putu cijeli tjedan, a on će meni začuđeno: - Pa radim Nemreš, mi ovdje radimo svaki dan i cijeli dan, nije ovo Hrvatska.


Kod nas kukaju svi. I poslodavci i radnici. I država kuka. A evo kako stoje stvari. Izdaje se poslovni prostor, dolazi mogući interesent, pregovara, baca računicu i zaključuje: ne isplati mi se. Uračunao tip radnu snagu, pa on je gazda pobogu, neće valjda on radit, uračunao doduše i većinu prometa na crno, ko jebe državu i zaključio da se za jebenih 10, 12 soma kuna ne isplati mučiti s lokalom. Opa! Pristojna plaća i pol u Hrvatskoj. A kako ta računica izgleda u Austriji? Isto tako, samo se neuporedivo manje mazne državi, ali su i troškovi radne snage manji, jer radi on, žena mu, a možda i netko od djece. Pa ako ostane plaća i pol, to je njima dobro. Onda se još malo potrude da ostanu dvije. Tri im nikada ne mogu ostati, jer zašto bi neki vlasnik kafića ili trgovine s krpicama živio bolje od nekog profesora ili liječnika. Naravno, osim kod nas. Ili u zemljama poput nas. Neradničkim.

Dugo nisam shvaćao razlog popularnosti Banderasa. Biraju ga ljudi iako je napravio zlo u Zagrebu i od Zagreba. Pijan bježi murji, pravi javne klozete s kvadratom skupljim nego kvadrat penthousea na Manhattanu, troši nebuloznu lovu na stadion koji je i dalje nebulozno nezavršen, zavio nas u dugove kao nitko dosada, afere niže kao cijela estradna i politička scena zajedno, ali ga rulja bira. I gdje je sad poanta? Bandić je oličenje rada. Ustaje prije kokoši, trči maraton uzbrdo, radi kao konj, gaca po blatu, pije vodu, spaja struju, ima lopatu u rukama, vozi se biciklom, smjenjuje, postavlja, razgovara s građanima, sveprisutan je na ulicama, u novinama, na teveu. I da nakon svega toga još može bježat od murje, lapit nešto, dogovorit protekciju, namještat natječaje, varat na klozetima... to narodu imponira. On im je oličenje svega onoga što oni nisu. Opravdanje za njih same. Ako već planduju da imaju gradonačelnika koji radi. Tako se tješe. Najebasmo ako im utjeha bude trebala i na izborima za predsjenika.

A koliko je naš narod neradnički vidi se čak i po jezičnim terminima. U našem jeziku postoji termin samo za subotnje i nedjeljno jutro ili večer, podne ili noć. Jedino su ti dani zaslužili imati izvedeni pridjev. Jedino oni jer se tim danima ne radi. A ono kad se mora raditi, e to nije spomena vrijedno. Ne postoji recimo utornje jutro ili srijednje veče! A kamoli četvrtačno popodne ili nedajbože petkovna ili petčana noć. Ali zato čim vikend naiđe, odmah se i jezik razigra. Samo da se ne radi, sve ostalo ćemo odraditi.

.
NeMresBilivit @ 17:44 |Komentiraj | Komentari: 97 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.