O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
utorak, svibanj 13, 2008

Vrijeme radnje: ima tome koji mjesec. Mjesto radnje: raskršće kod mene u kvartu. Likovi: Žena dvadeset pet otprilike, njena beba ni godinu dana, prolaznik stariji gospodin i ja, pasivno moja starija kćer. Dakle, vozim ja i vidim ženu, gura kolica, razgovara mobitelom i vrlo odlučno gazi prema križanju, Komentiram pred kćeri: - sad će glupača preći cestu, a da ne pogleda. Zna moja kćer tu priču... tata stalno tako. Pa se i ona nadoveže: - Čini se da hoće!  Ne komentiram ja u takvim situacijama ljude zbog ljudi, ja uvijek komentiram zbog djece. 
Nailazim i imam zeleno za desno, križanje je veliko skretanje blago i može se dosta brzo proći, na ćošku vidik kvari kontejner, koji konj ga je tu postavio...  i njoj je zeleno, naravno ona ima prednost. Pratim je i diže mi se polako kosa na glavi. Naravno da ona hoda kao da je na nekoj stazici usred parka, gura jednom rukom ona kolica, drugom gura mobitel u uho, cereka se... ja se zaustavljam polako i u momentu mi je žao da nisam zaškripao kotačima, pa da malo skoči. Izlazim van iz auta i pitam je kako se ne boji voditi dijete preko ceste, a da ne pogleda. Ona me pogleda, spusti onaj mobitel, šuti nekoliko trenutaka,  sagne pogled i kaže: -„Pa oprostite!“...  i pobjegne na drugu stranu ceste. Stariji gospodin otkomentira: -ma to sve danas samo sebe gleda!  A ja ostao paf! PAF! PAF! Koliko takvih situacija, more, i nikada, baš nikada ovakva reakcija. Uvijek, baš uvijek bi se dotična persona izderavala na mene da je njoj zebra ili da je njoj zeleno i da ja imam stati i šlus. I slučajni prolaznici isto tako. Ma naravno da je njoj zebra, naravno da joj je i zeleno, možda čak i oboje u isto vrijeme, ali otkud ona zna da sam ja u autu? Otkuda ona zna da nije neki klinac koji se ludira sa tek položenim vozačkim, otkuda zna da nije neki kroner koji je popio toliko da ne vidi tu zebru? Otkuda njoj pravo da ne gleda gdje ide kada ima to dijete za koje je odgovorna? Otkuda njoj pravo da računa da su svi ispravni, obazrivi i da će svi poštovati  sve zakone? Otkuda joj pravo da sve to računa djetetovim životom? E to je ja pitam.
Koji mi je poriv? E pa jednostavno, slab sam na klince. Kada vidim da se nekome fućka za dijete digne mi se tlak. Što si ga pravio ako ti se ne da brinuti o njemu. Ako vodiš dijete preko ceste i dijete nastrada, onda si tom djetetu samo ti kriv i nitko više. Pravno gledano, to je druga stvar, ali nema nitko pravo kockati se životom djeteta zato što ima zebra ili zato što je zeleno ili... zar je teško podignuti pogled? Zar to ne učimo klince i sami? I zaista, u današnjem svijetu u kome se često brat za brat ne pobrine, djeca stare roditelje ne gledaju, a o prijateljstvima da i ne govorim.. tko ima pravo računati isključivo na odgovornost vozača koji će slučajno tu u nekom trenutku naići? Netko ne bi sam pripazio na svoje dijete, ali bi da zebra ili zeleno svjetlo ili pijani vozač paze njegovo dijete. A da ne kažem.. kako se ne boji?? Mene strah i samog prijeći cestu a da ne pogledam, a kamoli s djetetom! Uvijek kada vidim takve reagirati ću. Ako će ova žena s početka priče slijedeći puta pogledati kada bude vodila dijete preko ceste ja sam u plusu..
Desetak dana nakon ovoga, punili  su se novinski stupci strašnom viješću da je jedan pijani tip usred dana pregazio majku sa djevojčicom u naručju... na zebri.... jezivo teška tema... ali nitko, baš nitko nije spomenuo majku i njenu odgovornost... djevojčica je podlegla ranama. Što se mene tiče, sto pijanih može proći kraj mene i moje djece... neće nas nijedan zgaziti dok prelazimo cestu. Policiji ostavljam da ih hvata, ja ne bih, hvala! Lakše mi je pogledati, zebri i zelenom unatoč!


p.s. moje mišljenje: 
naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 

Apsolutno bez konkurencije:
12.5.2008 1:23:42 | oltajmer
Da, baš zanimljiv način kako se Sever iskupio Paljetku :-)
Zatim:
5.5.2008 8:35:04 | slucajnenuspojave 
volim ti ovakve postove. sudari poetskih veličina u nimalo poetskoj stvarnosti. poznavajući dunda Luka vjerojatno je tada baš kao i nedavno kada ga je ironija poetsko-stvarnog svijeta zadesila poetski arogantno povukao dim iz lule, napisao pjesmu za dušu i govor za javnost. što je čije traćenje vremena teško je pitanje jer možda su Miševi i mačke naglavačke Lukin odgovor na ovu anegdotu, a čitatelji su traćili vrijeme nalazeći u tome pjesme za djecu......i možda je Severu išla samo Ružica na živce, a manje Paljetak i možda je svako trućanje o poeziji samo traćenje vremena. I možda ovim komentarom traćim svoje i tvoje vrijeme :-)))
5.5.2008 16:44:31 | tiha-revolucija 
sad si me zaprepastio i uplašio-hoću li ja jednog dana dobiti nagradu od JJ-a? 
6.5.2008 17:09:22 | prvi-stupanj 
Ko su ti ljudi uopće? Ti se izgleda kretao u jako lošem društvu. U nekom iole zdravom društvu ne bi stigli dalje od članstva u seoskom crkvenom odboru za nacionalno dušebrižništvo. 
7.5.2008 15:37:34 | kuma 
Volim citati ovakve tvoje postove. Kao da secem nekom Klimtovom izlozbom i uzivam upijajuci komadice zlata, crvenila, maste s njegovih slika. Nije mi vazno sto je naslikao.Uvijek imam osjecaj da je oslikao neki moj dozivljaj iz proslosti. Tako se ponekad osjecam citajuci tvoje recenice. Pozdrav Nemres
8.5.2008 0:23:50 | zapisi 
ovaj prvi dio mi je priča o sujeti koja kao sjena prati kulturu u svim njenim segmentima... zašto zašto baš kulturnjaci? uvijek sam se to pitala, jer po prirodi struke oni bi baš trebali biti razvijeniji, osvješteniji po pitanju ega i sl... jel'te... barem mislim..
drugi dio mi je prepoznavanje nekih mojih osjećaja... traženje kroz odnose... traćenje sebe, prije svega...
8.5.2008 10:50:43 | hesus 
Ima tome da je prošlo sigurno i dvadesetak minuta kad sam trgao u komadiće svoje zapise, pjesme, pisma, riječi i slova, suza je suzu gonila, a ja sam gledao u svoje razaračke prste i jecajući vrištao: ostavi to, to su moje riječiiiii!!! Na televizoru je luko paljetak plesao na severininu štiklu, onako zamamno zabacujući bokovima i usnama onomatopejizirajući tiram: ta ta ra ta tatarata...
9.5.2008 14:08:51 | glupani 
Ma znaš što, muka mi je od vas pjesnika - ili buncate o ljubavi ili se prepucavate po raznim okruglim stolovima i tribinama :) Tko jebe Luku, koga boli kita za Jožine stavove o Luki. Važno je samo ono što je ostalo između korica i da li je to ovog trenutka čitljivo.
.

NeMresBilivit @ 18:17 |Komentiraj | Komentari: 133 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.