O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
srijeda, ožujak 12, 2008

Ponekada treba napraviti pauzu. Ne predugačku. Jer kada se vratiš, ili kada se probudiš, ovisno kako si pauzu koristio, desi se da prođe suviše života koga nisi planirao preskočiti. Zadnji puta kada sam napravio tu pauzu, okrenuo sam se i vidio, iznenađen, da živim u drugoj državi, da sam diplomirao, oženio se, da imam firmu, i da je prošlo pet neprebrojanih godina. A to nikako nije dobro. Jer mašta ima svoje mjesto, ali je ono slobodno samo ponekad. Tako da danas, u vrtlogu egzistencije, odgoja i ostalih obaveznih rituala, sve rjeđe posegnem za kutijom, jednom od prebrojnih, u kojima nađem gomile dragog smeća. Nikada ne znam koje mi je draže. Ali znam da je smeće. Jer nakon što prođeš putem, tragovi su zameteni od mnogih koji su nakon tebe prošli. Ako je to put kojim nitko osim tebe nije išao, onda si i tako zalutao, pa tragovi nemaju neku naročitu važnost. Jučer nađem papir, dosadno klasičan, onaj iz male bilježnice sa linijama, pažljivo istrgan prije predovoljno godina, ispisan sa moja tri prsta. Iskreno, ne sjećam se kada, ali logika kazuje negdje na sredini između onda i sada. Ništa naročito, osim što po tko zna koji puta prepoznam neki detalj koga se baš nikada ne sjetim, a volio bih. I vidim da sam i onda jurio misleći da je baš to ono što rješava stvar, kao što i danas umišljam za sve što radim. Samo što je danas uvjerljivo brutalnije. Samljelo me vrijeme, samljeo me sistem, i tako mljeven jurim, ne znam što i ne znam gdje. I ne znam ni kuda bih trebao stići, ali kao siguran sam da hoću. A kada stignem, tko zna što će me tamo dočekati i da li ću naći pokriće za brzinu. Ako nije isuviše intimno, znate li vi zašto jurite? A dotle, evo kako je to nekada izgledalo:

“Govorio sam svoje stihove uokolo po svim mogućim jugoslavijama. Bijah sakupio ekipu stvorenu za rekorde, nas jedanaest smo kompromitirali poeziju, pretvarajući je u masovnu potrebu, vadeći je iz prostora obavijenih prašnjavim poimanjem stiha i smještajući je među ljude. Upotpunjenu i pokretom i slikom i zvukom i događajem i iznenađenjem… Kada smo preživjeli optužbe za oskvrnuće umjetnosti, nismo se više dali zaustaviti, reprize su postale standard. U to vrijeme, moje su pjesme napamet učili i razni nitkovi, i oni koji nikada ništa napamet nisu znali. A ja sam uživao u svakoj izmaštanoj riječi, ne obazirući se na te njihove ispade. Onda je prišla ona, rekla da svira klavir i da bi mogla,  poput dvojice koji me uvijek prate. Kao da ja nisam znao da ona svira klavir. Kao da nisam sve o njoj znao. I vježbali smo bjesomučno, jao opet moramo ispočetka, kada nije ona griješila, ja sam, namjerno, nikada nismo odlazili kući, ali ona je vježbu pretemeljito shvatila. Nije se opustila dovoljno, nije slušala stihove kako joj miluju te prste izletjele po onim bijelo crnim dirkama. Mrzio sam taj klavir, i ne samo taj, sve sam klavire mrzio. Ali nije pomoglo. Ja sam pobrao svoje lovorike, obavezna pusa od profesorice hrvatskog… znate, on je bio moj đak… i ruže, poklanjali su mi ih više nego što bi ih dobio da sam žena, i otišao kao da ništa bilo nije. Ona je nakon dvadeset dana došla i rekla kako je čula od nekog Frica da mi se sviđa. I pitala me što joj to nisam do sada rekao. Ja sam joj izgovorio stihove koje je toliko puta čula, ona je odmahnula glavom i rekla: ”- Ja sam mislila da umiješ reći kao što umiješ napisati. Ako se i ljubiš kao što govoriš…” i nismo govorili slijedeća četiri dana, bez prestanka. Skoro sam umro. I nikada svoju pjesmu nije dobila, umjesto pjesme sam joj kuhao kavu, rješavao zadatke iz kemije, pamtio sa njom kosti i organe, na njoj i na meni smo ih tražili, ispit je položila s odličnim. Doktorice, i danas me boli tu ispod pojasa, nizak je udarac na kraju bio. I da znaš, pamtim kako se na latinskom kaže lijepo tijelo.”
Na ovome postu dobio sam okruglo desethiljaditi komentar... ali nisam to htio reći. Htio sam reći da mi je od svih tih komentara nadraži stigao isto na ovom postu i najviše nahranio moj ego :-) queenviktoria dobrodosla!


9.3.2008 23:04:33 |
queenviktoria
Moja kazivanja su zajebantske prirode , često izvan mozgovne kontrole jer je ne ostavljam a pišem bez zadrške ponekad i bez zareza....Glede i unatoč-slova mi idu a kritičnost me ne koči. Bog me obdario energijom i samopuzdanjem. I...nije me strah.Osjećam se kao NEMREŠICA...mislim, kao Nemreš u ženskom tijelu...Dobro primjećuješ!


p.s. moje mišljenje: 
najjači komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

8.3.2008 19:31:53 | Neregistrirani korisnik [ajerdna]
nadam se da će koliko sutra iz Zagreba doći vijest dana kakva večeras dolazi iz Beograda (pala vlada)

8.3.2008 23:02:38 | kvantanamera

BRDO KOD KRANJA - Nakon zrele dvominutne analize, kvadrilaterala za pitanje hrvatskog ZERP-a izišla je večeras pred predsjedništvo EU s iznenađujuće zrelim prijedlogom kompromisnog rješenja: sanjati i redovito mijenjati čarape. Pitanje od osobite važnosti za hrvatsku stranu riješilo se neočekivano lako: zbog veličine državnog teritorija, Sabor je dužan žurno uskladiti hrvatske zakone s europskom pravnom stečevinom i svesti radijus intimnog prostora oko ribe-babe na prizemno realnih 15 cm za državljane novih zemalja članica EU, a NULA (0) cm za državljane starijih i bogatijih zemalja EU, tijekom prijelaznog razdoblja od 99 godina. Hrvatski je predstavnik iskoristio prigodu da svima najsrdačnije čestita 8. ožujka, Međunarodni dan ZERP-a, koji se u njegovoj zemlji tradicionalno slavi kao Ribin dan, obično prigodnim derbijem Dinamo-Hajduk. (sta)
9.3.2008 10:39:59 | T-blog-matter
Daj prestani već jednom cupkati za tom babom, jer ona je stara a ti si mlad. Lagano je odjebi pa će baba promijeniti ploču. Pa znaš valjda kako se ponašaju samouvjerene žene, kad ju ti bi ona neće, kad ju nećeš ona baš bi!

9.3.2008 11:24:13 |
pokosnica
sviđa mi se kad kombiniraš crnu kroniku s ovakvom vrstom intime. dobro ti to ide. odličan tekst :)

9.3.2008 20:51:51 |
surefire
Jebeš ovakvu Europu, bolje nam je samima, a nekad mislim da bi nam još bilo i najbolje ponovo sve vratiti kako je bilo, tj. SFRJ :)). Samo ko će ponovo ućerat Sloveniju i Kosovo tu, drugi bi se možda još i dali...

10.3.2008 6:39:46 |
vesnaskareozbolt
ma ne poznaš ti mene. ja sam ti zafrkantica,-uvijek-bez obzira na politiku.
A ovaj tekst mi je super.
Dobro je da ne iznosiš detalje.Ovdje si dovoljno rekao.I super je...Da se vlada ugleda na tvoju taktiku možda bi imala ZERP:):):):)

10.3.2008 20:07:39 | kolibra

Ma da, lijeska se ta krljušt i kod jednih i kod drugih riba... Nego, muči me onaj metar privatne zone koju je gospođa uspostavila. Metar je čovjeku (ženi) zbilja ono što je za Hrvatsku zona ZERP-a, al' ako je za utjehu: isto bi ti bilo i da je 15 cm!:) Zaštićena zona je zaštićena zona:).
Uzgred, ne sumnjam uopće da je van teksta i između redova zona bila barem nakratko ukinuta, ali ne više ono vrijeme kad je to bilo tako žarko željeno:).
11.3.2008 23:24:30 | slucajnenuspojave
ja se pitam je li vesnaskareozbolt ona leptirica, nesto mi je tu sumnjivo, nije je bilo dok leptiri nisu posarenili i nije se preslo na ribe. "Obožavam žene s kojima mogu razgovarati, a da ne osjećam nadmoć. Tema nije bitna", sjecate li se ljudi, moze taj nemres i o ZERPU ako zatreba

12.3.2008 12:33:12 | NeMresBilivit

@ vesnaskareozbolt... da vlada mene cita, mi bi vec predsjedali europskoj uniji i ukidali dancima njihov ZERP kako bi mi mogli loviti njihove kitove... a oni bi nas mogli ulovit za kitu! :-)))
.

NeMresBilivit @ 17:35 |Komentiraj | Komentari: 106 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.