O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
nedjelja, kolovoz 22, 2010
 

Nikada nisam imao dobro mišljenje o bankama. Još kao mali veselio sam se kada bi neki lik na filmu opljačkao banku i pobjegao da ga ne uhvate. Ne znam je li to što sam još kao mali osjetio da su banke ustvari pravi negativci ili što filmovi često razbojnika prikazuju simpatičnim, ali do danas se moje mišljenje o bankama nije nimalo ublažilo. Naprotiv.

Zbog tog "urođenog" animoziteta prema bankama, nikada s njima nisam želio imati posla većeg od štednje. Po viđenju. Tako nikada nisam imao niti jednu kreditnu karticu. Svoje sam račune uvijek i svugdje plaćao novcem. Keš. Trgovci su me zato uvijek voljeli. Ali ne i banke. Nedavno, odlučim, dosta naglo kako to već kod mene ide, otići do Sicilije na ljeto, pa sve sa klincima, pa sve na mjesec dana i još autom. Dalek put, pa rekoh eto možda je došlo vrijeme da i ja uzmem neku karticu, tek da ne nosim pretjerano veliki novac sa sobom. I uđem u prvu banku koja mi je bila usput, ne bih li se raspitao što mi je sve potrebno i za koliko se kartica može dobiti. Sutradan sam donio potrebno i ostalo mi je da čekam, kako rekoše, desetak dana do odluke odbora za kartice o čemu će me obavijestiti telefonom. Kako odgovor nije stizao, interesirao sam se u poslovnici, zvao brojeve koje sam tamo dobio, i svaki puta je odgovor bio da još nisam došao na red. Pa i toga dana kada sam u sandučiću našao dopis Erste banke na koji sam odgovorio mailom potpisnici dopisa. Odgovor, napisam u hipu, citiram bez promjena (izuzev nicka).

Poštovana gđo Radmila,

Sa nevjericom sam danas (15.07.2010) primio Vaš smiješan dopis od dana 08.07.2010 naslovljen osobno na moje ime. 

Dopis kao da je napisan nekom drugom a ne meni. Doslovno niti jedna rečenica u dopisu ne odgovara dešavanjima u stvarnosti. Razumijem da imate standardne obrasce za odgovore, ali bi u tome slučaju i obrazac poslovanja trebao biti standardan, a što očito nije slučaj.

Dakle, prije nešto više od dva tjedna, došao sam u vašu poslovnicu i djelatnici banke objasnio da idem na duži put zajedno sa svoje troje djece, te je zamolio da mi preporuči karticu koja mi je najpogodnija za plaćanje u Italiji, a koju trebam isključivo iz razloga da ne nosim veće sume novca kod sebe. Naglasio sam da je to jedini razlog zbog koga mi kartica treba i da mi nije bitno kreditiranje, odgode plaćanja i slično. Također sam rekao da mi je stvar interesantna samo ukoliko je ta procedura unutar dva tjedna jer ukoliko nije, kartica mi ne treba, jer ću u međuvremenu otputovati, a za ostale namjene nije mi potrebna i ne mislim plaćati članarinu, upisninu i slične troškove da bih imao karticu koja mi evo već toliko godina nije potrebna u svakodnevnim životnim situacijama.

Dakle, nije istina prva rečenica gdje ste napisali da sam izrazio želju za korištenje Mastarcard kartice, to je bila preporuka Vaše djelatnice, a na gore navedeno objašnjenje za što je mislim koristiti. Nadalje, djelatnica je izvukla neki formular koji trebam popuniti i rekla da donesem zadnju platnu listu, te kopiju osobne iskaznice za koju se ljubazno ponudila da je i ona može kopirati na stroju u banci. Nakon što sam u knjigovodstvu dobio zadnju platnu listu, došao sam u pratnji kćeri kod iste djelatnice dan ili dva kasnije i ona je zaprimila moj zahtjev. Zlu ne trebalo, ponovio sam sve gore navedeno, i naglasio da mi kartica treba jedino ukoliko je moguće dobiti je unutar dva tjedna, našto mi je djelatnica ponovila kako se to rješava unutar deset dana i da ukoliko se meni ne jave djelatnici banke telefonom, da ja dođem deseti dan u banku pa će oni nazvati direktno. (u banci su mi pak, nije bilo te djelatnice, prekjučer dali broj koji trebam nazvati, a na kome mi je jučer rečeno da moj zahtjev još nije na redu i da ćete mi se javiti, a ovaj Vaš dopis je tada očito već bio na sedmodnevnom putu)

Dakle, slijedeća Vaša rečenica, kako je moj zahtjev nepotpun nikako ne stoji jer sam priložio sve ono što mi je djelatnica Vaše banke rekla da je potrebno. Možda je njen posao odrađen nepotpuno, moj zahtjev to svakako nije.

Nadalje, osim Bon 2 formulara, koji nitko niti u jednom momentu nije spomenuo, piše da nedostaje i zadnja platna lista. Opet neistina, jer jedini papir koji sam ja donio i bez kog mi ne bi niti zaprimili zahtjev je upravo ta lista. Sumnjam da je nemar Vaših djelatnika toliki da su izgubili listu, možda da malo bolje pogledate, uveren sam da ćete je naći, makar slijepljenog komadićem gableca nekog djelatnika sa stražnje strane zahtjeva za karticu ili slično. Zaista ne vjerujem da u spisu imate samo goli zahtjev. Pobogu, pa nije riječ o topničkim dnevnicima pa da se ne može naći.

Slijedeća Vaša rečenica je naprosto groteska, dostojna najplemenitijih pisaca komedije. Kažete što trebam učiniti da bi mi što skorije odgovorili na zahtjev. Što skorije? Koliko skorije gđo Radmila? Ja na put krećem prekosutra ujutro. Samo do tada mi je skoro. Sve nakon toga mi je: skoro sam dobio karticu, ali nisam.

I na kraju apsurd koga se niti siroti Daniil Harms ne bi postidio. Vi meni doslovno kažete: "Hvala na razumijevanju." Gospođo, nikakvog razumijevanja za Vas i Vašu banku nemam. Dapače, uz sav trud ja ne razimjem baš ništa. Ne razumijem zašto Vaši radnici ne znaju ništa o poslu kojim se bave, a što je očito iz ovog slučaja. Ne razumijem niti zašto Vi ne znate da oni nemaju pojma o onome što rade, pa naslijepo potpisujete ovako smiješne dopise. Na kraju, ne razumijem niti što vi to točno radite i čega ste voditeljica: Služba procesinga članstva??? Što radite članstvu? Niti u jednom hrvatskom pravopisu nisam pronašao taj glagol, pa sam uzeo njemački pravopis, jer je to jezik matične Vam banke ali ni tamo nema. Tako da ne razumijem niti s kim razgovaram. Ispod te Vaše nerazumljive funkcije potpisane su dvije osobe, pa ne razumijem niti čiji je drugi potpis kada ste samo Vi navedeni. Dakle, ja zaista ništa ne razumijem, a Vi mi zahvaljujete na razumijevanju, nije li to neozbiljno?

Kada se već tako lijepo razumijemo, onda Vas molim da stornirate procesing člana NeMresBilivita jer mu Vaša kartica nije više potrebna, osim u slučaju da do prekosutra ujutro Supermen prolazi kroz Vašu službu. Ako naiđe, neka mu je on ponese.

Bilo je neponovljivo iskustvo surađivati sa Vama, pravi primjer kako potrošiti nekoliko sati, malo benzina, dobre volje, oznojiti dvije majice, a da posljedice svega budu: baš ništa. Rado ću to iskustvo podijeliti s medijima, kolegama, prijateljima, susjedima, blogerima, korisnicima facebooka i svima ostalima koje budem sretao. Šteta da ovako dobra priča ostane neotkrivena.

Pozdravljam vas unatoč svemu

NeMresBilivit, član kojeg niste stigli procesingirati (da li se tako ispravno kaže?)

Naravo da na ovakav dopis nisam očekivao odgovor, ali nemreš bilivit, kada sam se nakon mjesec dana vratio, dočekao me mail. Naravno, bankarski suhoparan, bez odgovora na išta što sam spomenuo, tek uz konstataciju da platna lista navodno nije bila najnovija (valjda je zastarjela dok su obrađivali zahtjev). I obavjest da su uvažili moj zahtjev da se obrada stornira. A najbolje da nisu. 

Na taj mail više nije bilo smisla išta odgovarati, ionako smo se već bili vratili, pa sam gospođi poslao izbor slika sa ljetovanja uz napomenu kraj svake: "ljetovanje bez Mastercarda". Neće mi valjda i na taj mail odgovoriti.

.

NeMresBilivit @ 03:40 |Komentiraj | Komentari: 89 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.