O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog
ponedjeljak, svibanj 8, 2006

A lijepo su mi govorili: - ne možeš se ti praviti da je sve normalno, ići na posao, brinuti o djeci, čekati preseljenje u novi POS-ov stan, odlaziti na vikende.... kada znaš da Vam ona pokušava podvaliti. Ma šta podvaliti - kada vam radi o glavi.


A ja mangup: - ma šta me briga za nju. Nek radi što hoće, mi živimo svoj život i ne želimo se opterećivati glupostima, posebno ne treba opterećivati djecu. Ipak su oni djeca. I to kakva djeca.

Djeca koju ne obilježava to što su superodlični đaci, što su izuzetnog ponašanja, ne obilježava ih ni to što su sportaši koji donose medalje iz više sportova i sa državnih prvenstava, niti to što su najbolji polaznici škola stranih jezika ili informatičkih škola, niti pregršt ostalih sličnih referenci, pa čak ih ne obilježava niti to da su vrlo zgodna, vedra i vesela djeca..........................................., njih obilježava to da su se usudili pobuniti protiv postupaka njihove majke.

E da su bili te sreće, pa da su imali oca pijanca, probisvjeta, ženskaroša, agresivca koji zapije plaću i dođe kući da ih malo izmlati sve onako po redu.... odavno bi ga se riješili.

Ovako, imali su oca mlakonju, koji nije znao/mogao/htio/usudio se/vrag bi ga znao što, na vrijeme stati u obranu njih, a i kada je konačno prihvatio dugotrajne zahtjeve kćeri da se upetlja i proba konkretno pomoći u prekidu dugogodišnjeg maltretiranja od strane mame, odradio je to da gluplje ne može.

Prije nešto više od godinu dana kada počinje priča,  tu je troje djece: djevojčica dvanaest, djevojčica devet i po i dječak pet i po. Dakle, godinu i nešto ima kako nas je mama napustila. Nema što nije radila toj djeci. Ali ništa prema onome što će im raditi i spremati od tada do danas, a bojim se još i više u budućnosti. I nije toliko strašno što to radi ona, majka te djece, jer ona ima pravo biti i zločesta i luda, i zla i što god hoće, puno je strašnije da to rade i neke institucije koje to pravo nemaju. Pa jel moguće da ako imaš prijateljicu činovnicu, možeš totalno upropastiti troje djece i čovjeka ni krive ni dužne. Dobro, nije to obična činovnica. To je činovnica sa dobrim kontaktima u ženskim udrugama. A to je već odličan početak.

Neću ja ovdje, barem ne sada,  pisati što je to sve bilo, fizički i psihički, između majke i djece, dovoljno je reći da su djeca poželjela ne vidjeti je. I cijeli razred Starije (tako ću je zvati) to zna već odavno. I razred od Mlađe.

I svi to znaju. Tako smo barem mislili. Pa smo lako zaboravili da je Tomi majku vidio ovdje, Zdena tamo, Jadranka kod ovih,  Paula kod onih. I poruke iskusnijih, da će ako obije petsto vrata, na troja upaliti njena priča. Lako smo zaboravili i da je pedagogica u školi s njom razgovarala vrlo srdačno dva sata, a nakon toga dvije odlikašice uzornoga ponašanja s kojima nikada nije imala nikakav kontakt, izbacila iz ureda s obrazloženjem da ne želi ulaziti u privatne probleme, iako cure nisu stigle niti reći zbog čega su došle. A htjele su reći da im majka pod odmorima dolazi i prijeti... unutar škole. Zaboravili smo i da je za Novu godinu dotadašnji soc. radnik u Centru za soc.skrb zamijenjen i da je na njegovo mjesto postavljena njena prijateljica, kao slučajno. Mnogo štošta smo zaboravili, posebno ja,  jer pobogu ide nam super, djeca nemaju nikakvih problema, nemam ni malo putra na glavi i nema mjesta za bavljenje takvom tematikom. Pa sam svaku inicijativu djece da se sami zaštite, da se nekome obrate, zaustavljao naivno vjerujući da će sve, samo po sebi, doći na svoje mjesto.

Ali ne lezi vraže! Nakon godinu dana prijetnji u lice curama da će ih strpati u dom zato što su se usudile pričati što je radila njima i njihovom bratu, uvjerili smo se da nije baš sve pričanje u prazno. Kao grom iz vedra neba pojavio se papir Centra ( 13 strana) u kome piše (skraćeno) kako je majka divna, krasna, otac problematičan, djeca ga se boje pa zato govore to što govore i zato ne žele ni vidjeti majku i na temelju toga Centar predlaže, PAZI VAMO,  da se djeca smjeste u dom. U DOM. Ko je tu lud? A zašto ne kod majke? Ako je tako divna?

Slučajno je zaboravljeno spomenuti da je majka prema uputama soc. radnika (onoga od prije Nove godine) iz istoga centra, tri puta prijavljena policiji zbog onoga što je radila djeci, da su djeca davala sat i po iskaz u policiji o tome, kao i gomila sličnih "sitnica", recimo da je napustila porodicu, permanentno prijetila djeci što su ona i prijavljivala, da nije ni kune davala za djecu....

Svatko ima mane, svatko pravi pogreške, pa tako i ja . Ali niti jedne nema u tome tekstu. Tamo je sve gola podmetačina. Na sreću, dobar dio lako dokaziv. Ali u slijedećem je stvar. Od Nove godine, od kada je njena frendica preuzela ulogu Svemoguće, meni se SMS-om recimo u pet popodne zakazuju termini za sutra u osam ujutro sa sve djecom , radi raznoraznih obrada, naravno u radno vrijeme i kao slučajno svaki puta baš kada su djeca u školi, a u najboljem slučaju telegramom u poduzeće(!!!), a svaka poštašalje se na pogrešnu adresu! Pa ako se ijednom ne pojavim(o), onada slijedi zaključak: otac ne surađuje, skriva se, ko zna što je sa djecom, možda su smrtno ugrožena.... a u isto vrijeme moja Mlađa u Sportskima među nosiocima medalja na državnom prvenstvu u judu u godinu dana starijoj konkurenciji. Starija u Jutarnjem, nasmijana, na postolju na Sljemenu, skijanje, a petice se smiju iz imenika. Lako nas je vidjeti po gradu, u kazalištu, po knjižarama, u Booksi... Pola grada nas zna. Ne mene, nego moje cure, ne pretjerujem, posebno muzička scena. Samo nas tih par teta iz Centra ne zna. Od četiri potpisane na onom monstruoznom papiru, niti jedna nikada nije vidjela moju djecu. A mene. Ma ni mene. S jednom sam dva ,tri puta razgovarao (?) telefonom ili uživo rečenicu, dvije, s ostalima niti riječ. Ali one imaju mišljenje. O nama! Loše. Negdje čak piše i da to što cure govore o majci tako kako govore, da su sigurno instruirane i da ustvari lažu! Ne tim riječima, ali skoro. A značenje baš to. Naravno, soc. radnika koji je do Nove godine bio zadužen za nas i s kojim sam se nalazio i razgovarao tridesetak puta nitko nije ništa pitao, barem tako on tvrdi.

Kako je brakorazvod u tijeku, to je moja odvjetnica priupitala njenu usred sudnice, pred sutkinjom, da li je pokrenut i neki vanparnični postupak i dobila odgovor da njoj nije poznato. A mjesec dana ranije održano je jedno ročište za koje mi nismo znali, jer su obavijesti slane na pogrešnu adresu (prava je jako dobro poznata), i mjesec kasnije će biti ponovljeno isto sa ciljem da se ni tamo ne pojavim, pa da tvrdnja o nesuradnji bude dojmljiva. I da se proba onim mišljenjem Centra na 13 strana na brzinu strpati klince u dom. Na sreću, ja ću sasvim slučajno dan prije doznati za to ročište, upasti na iznenađenje predstavnice Centra i majke i njene odvjetnice i barem privremeno spriječiti zločinački poduhvat.

Starija se dokopala tog papira od Centra i pročitala ga. I rekla sestri. Meni je rekla da će otići u Jutarnji, Večernji, 24 sata, na TV... Mlađa je rekla da je bolje da idu Mesiću. Ja još nisam izustio ni riječ, a one obje su viknule: - nemoj nam ništa govoriti. Stalno nam govoriš da ništa ne brinemo, a pogledaj šta nam radi. Da si mi dozvolio da....

Ništa im nisam rekao. A onda sam se sjetio Bloga. I ne znajući u momentu ništa bolje napisao ovo. Starija je već rekla da će ona nešto nadodati. Slijedeći puta ću možda opisati pokoju konkretnu situaciju.

Za sada, samo ovo: oko nas ljudi komentiraju je li moguće da je to njen plan, pa je li moguće da majka to želi svojoj djeci i to samo iz osvete....

A dotle... majka hoda uokolo i govori kako poduzima sve da djecu preuzme Centar (čitaj: da ih strpa u dom). I ne krije to. I hvali se time, kao to je u interesu djece, i ona se sva troši na taj svoj naum, jadna i ne stigne svaki tjedan kod frizera, pogledajte me na šta ličim......

I tu prestaju nagađanja. I još jednom sam iznenađen. A toliko puta sam rekao da me od nje više ništa ne može iznenaditi!

Nemreš bilivit!

 NeMresBilivit @ 23:06 |Komentiraj | Komentari: 35 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.