O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog - rujan 2006
subota, rujan 30, 2006Istina je da ovo nisam smislio ja! Istina je i da je to fraza koju će većina potvrditi! Ali se onda postavlja pitanje tko je glup! Kako je moguće da se svi pozivamo na ista opravdanja..... gdje je onda ta većina..... ma mi smo!

Jednom je moj najbolji prijatelj rekao za svoju mamu, koju je volio više nego bilo koga.... ma što se ona sprema, ma što ona zna o politici, za koga će ona glasati? Ili za onoga za koga joj tata kaže ili za onoga tko joj se fizički najviše sviđa.... E tu je, uprošćeno rečeno, poanta.

Ja sebi dajem za pravo tvrditi da ne spadam u tu kategoriju. A moj argument je da pristajem da se za podobnost glasanja smisli bilo koji kriterij, i ja sam spreman povinovati se rezultatima istog. I ne glasati ako se ne kvalificiram. Znam da ćete svi sada to reći, jer od toga nema ništa, ali nemojmo se lagati! Znamo svi gdje smo i što smo...

Eh ali, kako ne postoji priča koja nema ali, kako doskočiti tome? U tome je kvaka! Nikako! Svijet i njegovo funkcioniranje, počiva isključivo na manipulaciji glupima! Kompletni tokovi novca regulirani su količinom ljuske gluposti, naive i neobrazovanja. I poremetiti to značilo bi kolaps, potpuni raspad sistema! Zato glupaci svih boja i rasa, svih spolova i nacija, nemate brige, vaše pravo glasa nikada neće biti ukinuto!

Nisu analitičari na zapadu glupi ljudi, daleko od toga! Oni su jako dobro odradili svoj posao i zaključke o tome više nego uspješno primjenili u praksi. Marketing je tu glavna igračka onih koji nisu glupi, da manipuliraju onima koji jesu. Nijednu priglupu ženu danas nije teško uvjeriti da su pampersice idealan proizvod za ostaviti desetak tisuća novaca koliko okvirno potroši dijete dok ne nauči tražiti da piški, nijednoj nije teško uvaliti krilca na ulošcima jer se bez krilaca gine, ko je vidio svijeta bez krilaca, nikome nije problem danas uvaljati mobitel već od jednocifrenog broja godina, jer gdje si vidio da ne možeš dijete nazvati u svako doba, pa oduviek su mobiteli postojali, kako bi svijet inače funkcionirao, a tek o autima da ne pričam, svakih par godina novi, ko je vidio voziti poderotinu po autoputevima! I tako ukrug, ajmo novi plazma ekran, uz njega ovaj čips i ono gotovo jelo i peri po nekom od reality showova od kojih zastaje dah ili se ledi krv ili će vam pomoći da odgajate svoje kretenasto dijete. Zadržao sam se na sitnicama, neću spominjati velike biznise poput ratova.

Da, upravo to sam htio reći, demokracija je sumrak, i takva, po principu da je svaki glas isti, duboko je nepravedna, kao što je nepravedno bilo komunističko svi smo jednaki i svi isto vrijedimo. Ma nismo i pokazalo se da u ekonomskom smislu ne pali. Ali u političkom evo pali, jer se pollitički može upravljati tako da rezultati budu dobri onima koji upravljaju, a to je manjina. Većinu onda samo treba uvjeriti da je i njima dobro, a za to služi marketing...... i mrkva zvana demokracija, kojom svakom idiotu titraju ....

I kada dodje dan , izađe idiot na najbliže glasačko mjesto i odglasa.......... za još više svega nabrojanog. Pametnima dosta, a budale ionako nikada neće shvatiti, dakle dobro je, većini je dobro! A tako i treba, jer većina odlučuje!


p.s. moje mišljenje:


najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:


fridakahlo
Lescaricature
vlasnikbloga - 24.9.2006 19:05:28
vrhunske_ribe
idro
Pearl - 29.9.2006 10:59:59

.

NeMresBilivit @ 14:59 |Komentiraj | Komentari: 95 | Prikaži komentare
petak, rujan 22, 2006

Slušam ja toga Chaveza, pa toga Moralesa, pa Ahmadinedžada...... i dođe mi nekako drago oko srca. A znam ja da koristi od toga nema, da je to labuđi pjev. Nema više odstupanja od posloženoga mozaika novog svjetskog poretka. To je svakome jasno. Ali opet nekako vidim i oko sebe ljude, neke, koji kao da potajno vjeruju. Vjeruju da ne moramo postati debeli potrošači lišeni trunke bunta i akcije, poslušni glasači već napisanih scenarija, predvidivi vojnici demokracije, koji su tu igračku popušili iz prve, samo onako..... Naglašavam da eventualne diktature navedenih, nemaju veze sa pričom i ne kose se sa njihovom borbom protiv novoga svjetskoga poretka, da mi ne bi neka ograničena svijest spočitala kako podržavam diktatore.
Dakle Hugu svaka čast što ismijava Busha, svaka čast što je preuzeo ulogu, ne sasvim bezazlenu i bezopasnu, uveseljivača svih svjesnih..... ali ja se nakon svakog smijeha zbog ismijavanja Bushevog hoda poput Johna Waynea, ili kakve druge šale, osjećam još malo jadnije. Jadnije jer me podsjeti na to da će sve na kraju završiti isto, bez obzira na sve te istine, ne o Bushu kao osobi, već o Bushu kao personifikaciji onoga što su nas uvjerili da treba bezuvjetno prihvatiti........ zapadnu demokraciju, a time i svega onoga što ona nosi! A svi vidimo što nosi..... od raspada obitelji, dekadencije kakvu do nedavno ni sanjati nismo mogli, onda još jako puno toga da ne stavljam točkice, pa do nezadrživog kriminala ili korupcije neslućenih razmjera. Sve je to oduvijek postojalo, i svugdje, ali nikada u toj mjeri kao danas..... zapad je uspio samo to iskontrolirati, ne bi li njega što manje pogađalo.... odnosno njegove vitalne dijelove.
Neću sada dalje, od slijedećeg puta ću puno konkretnije i oštrije, problem po problem. Hugo je vjerojatno posljednji borac koji će ovako, bez efekta, pobirati simpatije slobodoljubivih i naivnih širom planete, koji će svima koji osjećaju da ne bi trebalo završiti onako kako će završiti, podgrijavati nadu da nije sve izgubljeno.... badava.


p.s. moje mišljenje:

najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

jedem
Lescaricature   16.9.2006 17:34:47
bog
powerflower
trolokwe - svi komentari
.
NeMresBilivit @ 17:55 |Komentiraj | Komentari: 75 | Prikaži komentare
subota, rujan 16, 2006
 
.... što sam dozvolio sebi pisati tekst i uzeti u usta , misao i tastaturu velikoga brata. Ponižavajuće. Ali sad što je, tu je! Gledao sam neki dan TV. To je kod mene često kao kod većine vas kad idete u mjesečnu kupovinu. Otprilike. I bila je ona emisija gdje neki tip u crnoj majici pričao o događajima iz crne kronike. Pričali o nekom starcu koji se usmrdio u svome stanu, a da nitko od rodbine, postojeće, i od susjeda nije ništa poduzeo. Dok nije domar naišao i skoro riknuo od smrada. I pitaju susjede kako to da ne reagiraju kraj neizdrživog smrada, a oni se ne bi petljali. I dok su snimali emisiju isti se slučaj ponovi, samo dva kata više ili niže u istoj zgradi, više od tjedan dana čovjek se mrtav raspada, i opet domar. I panduri i novinari drže majice na nosu na hodniku, nemože se takav smrad podnijeti, znate li vi što je raspadajući leš desetak dana po vrućini! I opet postojeći rođaci ne brinu i opet susjeda, vrata do vrata, kaže da se ne bi miješala i žuri natrag...... gledati Big brother!
 
Mater vam svima koji gledate to smeće, a ne brinete o bližnjima! Mater vam svima koji lažete da ne gledate! Mater vam svima koji imate starog nekoga i ne brinete o njemu, a da ste ikada bacili pogled krajičkom oka na tu svinjariju od showa! Mater vam svima koji raspravljate o tome na poslu, u kafiću, u kući, na cesti, na blogu, igdje, a niste obišli djeda ili baku ko zna od kada. Mater vam svima koji imate susjeda koga niste vidjeli tri dana, smrdi mu iz stana, a vi se pravite ludi i znate imena sudionika te debilane. E ako se niste našli niti u jednoj od ovih kategorija, a gledate Big brother, onda vam ne mater! Onda samo da ste invalidi prve kategorije. U glavu! Ali to je vaše suvereno pravo. Ono prvo nije!
 
Nemres bilivit!

p.s. moje mišljenje:

najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

Trolokwe - svi komentari !!!!!
Jedem  12.9.2006 12:43:10
Online-zarada
Voltaire
Votka
.
NeMresBilivit @ 16:16 |Komentiraj | Komentari: 96 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 11, 2006

Vole ljudi o moralu. A što je moral? Ima li to negdje u prirodi? Moral je sve ono što skupina ljudi prihvati kao normu ponašanja, pa makar to bilo i nemoralno!
 
A onda odatle razgovori, prepucavanja, rasprave, mišljenja, i sve to na osnovu činjenica koje to nisu...... Evo samo danas, što iz neznanja, što iz brzopletosti, što iz ko zna kojih drugih pobuda, nalazim neistine vezane uz taj nesretni rujan jedanaesti gdje se neprovjereno priča o kuranu, a da ga nitko ni vidio nije, a kamoli čitao i onda se grade nekakvi zaključci koji naravno dobri biti ne mogu....... Nadalje, priče o cajkama i jazzu u kojima se polazi od abnormalne premise da će protivnici cajki plebiscitarno reći da su ljubitelji jazza i na tim temeljima građene priče (da pitamo tisuću ljudi koji se izjasne protiv cajki, ne bi troje odgovorilo da sluša jazz) koja još na kraju završava poredbama jazza i cajki i to na temelju toga ko je dvadesetih slušao jazz u Chicagu, a ko danas sluša cajke u Zagrebu.......... sačuvaj me poredbe! I sada idemo u središte stvari! Dosadan inženjerski pristup kaže da treba prvo locirati problem! Nakon toga odrediti metodu rješavanja! Dalje nije potrebno opisivati postupke jer nitko od pomenutih niti do ove točke ne stiže!
 
Bojim se da je netko ljudima podvalio........ oni tražili stomak eliminator, a dobili mozak eliminator! Pa sad ne mogu shvatiti da nije problem u cajkama, nego u građanima koji to nisu, jer se građaninom ne postaje doseljavanjem u grad, već adaptiranjem na grad i njegove specifičnosti.... 
 
Ali ne mari....... ni to nije sve - rekli bi oni na tv prodaji - nedostatak poštenja prema samome sebi, kritičan nedostatak hrabrosti da se suprotstaviš nekome ko ti je drag ili pak kome se želiš ulizati naprosto je frapantan, pa tako možeš iste ljude hvatati da na različitim mjestima tvrde potpuno različite stvari, slažu se sa ljudima koji imaju oprečna mišljenja.... ali o moralu će svi! Ja volim kada se ljudi slože samnom, ali ne mislim da je normalno da to moraju činiti, niti smatram da ne bih trebao sa njima komunicirati ako se ne slože sa mnom! Mnogi će ovo potvrditi, kunuti se da isto tako misle, a kada se ja ne složim sa njima, kao slučajno se neće pojaviti više! Apsurd?
 
Da, ali......... apsurdi su jedna od najstandardnijih pojava!
 
Nemreš bilivit!!!


UPDATE :

Nemam običaj činiti ovakve stvari, ali ovo je preslatko i nisam mogao odoljeti.... evo neki su se javili u međuvremenu! Najslađe od svega je da nikada do sada, jednom riječju, nisam komunicirao sa istinskom veličinom kakva je despues i vidi vraga, već pri prvom obraćanju idem joj na.... ma preslatko! Inače, nekada davno sam onako malo podkačio, kao i sada čisto dobronamjerno, Takeawaya....... on je tada sjedio istio na vrhu ove liste...... gospodin je reagirao drugačije.... ovdje je njegov komentar.... ali on nije izgleda osoba iz naslova.......

Preuzeto sa http://matija.bloger.hr/ , komentari na post
Drax o narodnjacima

11.9.2006 20:32:37 | despues
Nemreš, mislim da je vrijeme da ti kažem da mi ideš na klitač. Koji kurac ti mene prozivaš, idi tamo jebote visit na šautboksu. Ako je to moje mišljenje, onda je moje mišljenje, a uvlačiti ću se kome god hoću, a sigurna sam da to radim lošije od tebe, umišljena veličino. Fak of!


p.s. moje mišljenje:

najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

Junkyarddawg
Fiumanka
Vigga
.
NeMresBilivit @ 21:37 |Komentiraj | Komentari: 75 | Prikaži komentare
utorak, rujan 5, 2006
Bio sam mali i bio sam neobrazovan. I poslali su me u školu da naučim svašta nešto. Govorili su mi da ću postati pametan i da ću onda moći brinuti sam o sebi i o svojoj djeci! U školi su mi govorili o Tesli i o Sokratu i o Darwinu i o Goetheu i još o nekima sličnima za koje su tvrdili da su bili pametni ljudi! Na televiziji su stalno prikazivali nekakve emisije o raznim uspješnim ljudima i koječemu još, ali bit svega je bila da je afirmativno prikazivan svijet oko mene! Iz svega toga i još mnogih drugih detalja koji su me okruživali, ja sam izvukao zaključak da je smisao življenja napredak, da pamet pokreće svijet i da je sreća poželjno uobičajeno stanje ljudskog duha. Koja Greška, Greškurina dapače! Sa velikiim G!
 
Preskačem puno godina i stižem u današnje doba. Uzmeš TV, novine i slično. Sama katrastrofa, same nesreće, sama crna kronika, u neizmjernim količinama. Same sapunice do u nedogled, sami Big brotheri i ostala smeća koja tjeraju glupe ljude da ne žive, nego da lukaju u tuđe, sama demokracija u kojoj priglupa većina odlučuje o pametnijoj manjini, sami kriteriji gdje look, styling, image, personality i ostala novokomponirana turbo folk govna nadvisuju svaki smisleniji poriv.........
 
A zašto je to tako? Zašto je Matija Babić car, a ja sam papak? Zato što je on shvatio odavno da je Paris Hilton bingo, i da je jedini kriterij da li masu nešto zanima! A masu, tu glupu masu, uvijek zanima nesreća, glupost, tragedija, od postanka svijeta do danas..... Poanta je u tome da se sve ravna prema publici. Publika diktira kakav život želimo. A publika, dragi moji, to smo svi mi..... glupi ko kurac, nemojte stati vikati sada: nisam ja, nisam ja! Znam da baš ti nisi, ali pusti sad to....... i gdje je tu pamet? Nema! Gdje je tu sreća? Nema! Gdje je tu afirmacija? Nema! Glupost kao dominantna količina punjenja ljudskih glava dominira u određivanju svega što nas okružuje i kao takva apsolutno pokreće svijet! I kada su Ameri to skužili, sudbina svijeta bila je precizno određena. Bez oružja ili uz , u odnosu na veličinu svijeta, vrlo ograničenu upotrebu, uspjelo se zavladati, ne novcem, kako naivna većina vjeruje, nego uz korištenje gluposti kao glavne snage, novac je samo pomoćno sredstvo...
 
A kada se poslože svi detalji i kada svijet postane planeta po mjeri pojedinca, demokratski će nas glupe guziti, a mi ćemo sretno ispuštati uzdahe, uvjereni da baš tako treba i vikati sa istinskim uvjerenjem: ho-će-mo još, ho-će-mo još!!!
 
Nemres bilivit !

p.s. moje mišljenje:

najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

Bog
Macbeth
Neregistrirani korisnik [AAA]
.
NeMresBilivit @ 19:13 |Komentiraj | Komentari: 76 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.