O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog - travanj 2008
četvrtak, travanj 24, 2008

Konačno jedan hrabar čovjek u politici. Dragan Primorac. Čovjek sa mudima. Lako se Sanaderu postavljat na sindikalce, Mesića, penzionere. Ko da za to treba biti hrabar. Puhneš i svi su kuš. Daš im krafne za fašnik i sto kuna za Božić, pjevaju... i za prvi maj grah! Onda će i kolo zaigrati. I sve si riješio. Ni studenti više nisu snaga. I to se pretvorilo u masu flegmatičnih pojedinaca. Trojica se ne mogu skupiti za pivu! A kamoli da se nešto bune.

I tko je ostao? Ha ministre Primorac? Ostali su srednjoškolci. Nešto zreliji nego kada si ti bio srednjoškolac. To su, da te sjetim, oni kojima si danas tako lakonski putem medija poručio da te ni njihovi najavljeni prosvjedi neće spriječiti da im uvedeš državnu maturu unatoč tome što nisi ispoštovao zakon da pravilnik o istoj doneseš prije dvije godine. Pa im misliš pravila postavljati u zadnji tren. Impresivno nema što. Priznati da se zakon nije ispoštovao ali inzistirati da isti ipak bude proveden tamo gdje to tebi paše. Pa makar čitava generacija ili dvije zbog toga ispaštala. Genijalno hrabro. Njih se baš i ne može kupiti sa keksima i Coca Colom. A najmanje bahatošću. Oni su još jedini koji žive u grupi i koji osjećaju snagu koju nosi zajedništvo. Ukoliko to zanemariš uvjeren sam da će ti dokazati kako to nije za zanemarivanje. Kažeš nemaju pojma koliko će to biti dobro za njih. Naravno, dođi pa im objasni. Reci im da su glupi, cijela generacija i da ćeš ih ti prosvijetliti. Stani pred njih stotine  u nekoj školi i pričaj im. Ja se ne bih usudio. Prepametni su ako misliš da im se može prodati magla. A ako računaš da ih možeš zaplašiti, onda fakat imaš čuku. I baš me zanima što ćeš ako izađu na ulice? Hoćeš na njih šmrkovima, vodenim topovima, suzavcem, policijom? Što ćeš ako odbiju pristati na polaganje tih tvojih državnih matura? Cijelu generaciju nećeš pustiti na fakultet? Neće dobiti svjedodžbe?


E pa koliko god ja tražio odgovor ne nalazim niti jedan argument za tvoju reakciju osim hrabrosti. Pameti tu svakako nema, logike još manje, dakle ostaje mi samo ustvrditi da si najhrabriji čovjek na ovim prostorima još od kako je izginulo sedam sekretara SKOJ-a.U P D A T E   28.04.2008. :

IZ MEDIJA, pet dana nakon gornjeg članka:
.......................
Primorac pokleknuo pred bijesnim srednjoškolcima: Odgoda državne mature za godinu dana!!! (Index.hr)
.......................
Srednjoškolci skandirali pred ministarstvom: PRI-MO-RAC-JA-VI-SE,
PRI-MO-RAC-JA-VI-SE...  (radio 101)
.......................
Napokon jedna generacija koja se ne da vući za nos!  (Dnevnik.hr)
.......................
NEKI NOVI KLINCI - Oni su jači od ministra Primorca  (24 sata) ........

E pa ministre Primorac, drago mi je da hoćeš poslušati NeMresBilivit-a... bolje je sačuvati mala muda, nego ostati bez velikih... mda!


p.s. moje mišljenje

naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 
15.4.2008 23:02:59 | Teuta-Ika
Dok sam citala post klimala sam glavom, kad sam naisla na pjesmicu pocela sam cupkat, skoro pa da sam sama sa sobom i kolo opalila :) Svaka cast!
15.4.2008 23:31:04 | hermitizam
u školi, ono, idem pišat i pogledam iznad pisoara, a tam piše " budućnost ove države, u tvojim je rukama". gorko sam se nasmijo, i rekao : jebiga, istina....
16.4.2008 2:39:27 | kvantanamera
Bravo, Maestro (al tko se još sjeća Maestra)! Doduše, za 'niko ne sme da nas bije' šišamo te ravno četiri dana, objavili još u petak nasred novina pred ukidanjem, a od Buška samo namig, jedino što ćemo pamtiti. Oh, my, oh, my ;) Usput, il voće di popolo baš poskupjelo 13,4 posto, al NATO vlada ni da trepne. A cajke hoće s flotom, hoće, al ipak su one dio širokih narodnih masa, nemoš ti s demokracijom po dekretu... Ma, iskreno, ne bi to za Olivera bila prevelika prilagodba...
16.4.2008 7:32:32 | mario-s-neta
Ma koji crni NATO, treba reaktivirati Varšavski pakt pa se njemu priključiti... e je taj Gorbačov bio štetočina, uništio je sve što je valjalo, onaki zid u Berlinu srušit'!? Umjesto da ga se proglasi spomenikom kulture...
16.4.2008 9:30:39 | Neregistrirani korisnik [Punky]
Koliko se ti čoveče trudiš da objasniš ljudima kako se gubi ne samo država već i svest o istoj...Eh, na žalost mi to znamo na delu, a vas vrte u krug!
16.4.2008 19:03:40 | hesus
E sad si ga zajeba, pa kako nisi zna da je Oliver za NATO- tužit će te zbog autorskih prava!!
16.4.2008 21:00:31 | Neregistrirani korisnik [electrasdreams]
Majstor si da mi izazoves setu. Ja tvrdoglavo i dalje mislim o Splitu kao o - ljubavi moja, a traje od detinjstva mi.
17.4.2008 13:36:11 | idro
buš sanadera ivu mota
s ponistre se vidi flota
u jadran istresaju vreće
svoja govna, svoje smeće
s ponistre se vidi nato
viče ivo ništa zato
17.4.2008 23:15:49 | slucajnenuspojave
ti se ne zaj****aš i to je zapravo prava zaj****cija-ovo ti sam o sebi govoriš, a meni sad palo napamet kao politički komentar posta
18.4.2008 14:51:21 | imanade
Jel taj NATO jači od feministica?
18.4.2008 16:54:37 | Felicije
Netko je ne tako davno napisao: "Sedamsto godina smo čekali svoju državu. Zašto se to baš meni dogodilo?"
21.4.2008 20:26:44 | cipal
neznam zasto ali imam uzasnu zelju ovu pjesmicu svom nonicu izrecitirati prije nego ode ča
22.4.2008 7:44:33 | borgman_nexus
u biti se slažem u potpunosti. Pogotovo sa pojmovima demo(n)kracije. Bilo je to davno, 94-e, kada je jedan lik iz tog "demokratskog" svijeta (tadašnji mi šef), u jednoj duugoj vožnji ispričao... budućnost ove i susjedne zemlje, do tančina, moju ulogu u tome. Ako kažem da je do 2001-e "pogodio" oko 99%, bio bih "taman" :-) Sva moja sreća, lik je zapravo bio moj prijatelj, a prijateljstvo sam "zaslužio" svojim poštenjem "do gluposti". zadnje što sam o njemu čuo je da trenira iskakanje padobranom za Afganistan! Upravo taj faktor, "prilagodbe" javnog mišljenja, ONI su znali, jako dobro provesti. Zato NATO, ne-NATO... znaš li da sam čak očekivao LUKAV potez sanadera, pa da "popusti" i brzo izreklamira kampanju (opere malo love)... i kada referendum "propadne"... pojavi se na TV-u i krivcima za sve proglasi NE-NAT-ovce. A što se tiče Splitske rive (kosturnice dinosaurusa), zajedno s njom (koja je prazna), nestala je i želja Splitskih cura za samopokazivanjem i grad je "poružnio"!!! Split je bio jedini grad u kojemu su žene UVIJEK držale do sebe! Sada se više nemaju gdje pokazati! Time su dizajnerske seronje iz ZG-a napokon došli na svoje, ispraznili su "najlipše misto na svitu", ubili Rivu, i izbili jedinu konkurenciju "špici".
23.4.2008 8:25:21 | limenka 
Nemresu,ti si moja muska Vedrana Rudan :)))kad ce novi post?
.

NeMresBilivit @ 18:24 |Komentiraj | Komentari: 113 | Prikaži komentare
utorak, travanj 15, 2008

Polako, ali sigurno, domovina poprima obrise. Svakim je danom barem jedan razočarani idealist više. Ali ta će tendencija rasta jednom stati. Onda, kada i posljednji idealist prestane to biti! Proći će još dosta dana do tada, ali zablude neće trajati onako dugo kao što su trajale u prijašnim domovinama. Ova će puno brže pokazati koliko to nije! Neki dan šetam Splitom, ali ne onim Splitom, nego onim drugim Splitom u kome narodnjaci trešte iz svakog kafića i svakog auta. Onim Splitom u kome je sve otišlo kvragu kako nije niti za jedne države prije, ali u kome nema nimalo revolucionarnosti tako svojstvene malom , pa velom mistu stotinu godina unazad. Nekada mi je Split izgledao više hrvatskim nego danas.
Kao što sam predviđao u raspravama na ovom blog servisu, na našu sreću nije prikupljeno dovoljno potpisa za referendum o ulasku u NATO. Zašto na sreću? Jedina šansa da ostanemo čisti pred samima sobom je da referenduma nema. Kada bi se referendum raspisao on bi sigurno propao. U demokraciji se ništa ne prepušta slučaju. Propaganda bi odradila svoje i pristupanje NATO-u bi izglasao narod. Zapadna demokracija ide do kraja pod svaku cijenu, pa kada bi se u nekoj teoriji narod čak i oglušio na marketing koji bi mu politika servirala, nema dvojbe da bi se u krajnjem slučaju moglo očekivati insceniranje manjeg rata ili ratnih igara, recimo sa slovencima ili srbima, tek toliko da narod shvati da mu je zaštita nužna. I onda bi taj narod sam izglasao pristupanje NATO paktu i zauvijek bi morao šutjeti i gutati posljedice svoje odluke. Ovako, kada se jednom pokaže koliko nas sve to košta, koliko je to loše i koliko je naša domovina manje naša nego za vrijeme nama tako omraženih tvorevina Austrougarske ili Jugoslavije, narod će mirne savjesti moći kukati da je prevaren od strane političara, baš onako kako to radi od stoljeća sedmog. Imati dobar izgovor zlata vrijedi! Kakva odlična tema za kavanu ili za recimo splitsku rivu. A i Oliver bi mogao početi sa prilagodbom svojih pjesama novonastaloj situaciji…Piva cajka ispo' volta!

Šoto voće piva klapa u to gluvo litnje doba
Tu će biti NATO baza, tu di gleda moja soba
Referendum nije proša pun se misec smije gradu
Gledaš nosač aviona nije to za serenadu.

           S ponistre se vidi NATO, piva cajka opa bato
           U daljini eno flote, piva cajka o jebote
           Kad se sitiš obećanja u duši ti dubok krater
           Oneg ča ga more odni direktno u vražju mater.

Opustila davno riva zatvoreni su portuni
Ispo' volta cajka piva nema niko da se buni
Domovinu NATO čuva niko ne smi da nas bije
O jubavi i kokainu piva cajka il čak dvije.

           S ponistre se vidi NATO, piva cajka opa bato
           U daljini eno flote piva cajka o jebote
           Sanjao si nešto drugo želia si naše more
           Ni Italija ni Jugo ovo je još puno gore

           S ponistre se vidi NATO, sve je tako zajebato
           U po' bota kada pasa piva cajka iz sveg' glasa…

p.s. moje mišljenje
naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 

10.4.2008 0:22:30 | lomic

Nikada se neslobodnije nisam osjećala nego od kada "Imamo Hrvatsku"... a još gore od kada sam ostala sama... Pozdrav od bakice :-))

10.4.2008 10:51:02 | traci

često osjetim potrebu da razmišljam što je sloboda i odmah mi u glavi nesloboda...

10.4.2008 12:08:24 | imanade

Ja sam kao dijete bio siguran da smo najslobodniji bili za vrijeme Tita , onda sam mislio da smo najslobodniji u demokraciji, a sad bi se čini opet da smo bili slobodniji za vrijeme Tita ,bar kao država , a kao pojedinci nemam pojma, tada sam morao u krevet nakon crtića, jebeš takvu slobodu.

10.4.2008 14:00:18 | hesus

Dragi nemreš, došlo vrime u kojem je slobodan jedino onaj kome u rodnom listu pod rubrikom ime piše Slobodan. (a ni njemu nije svejedno kad mu se pripiša na sred trga)

10.4.2008 14:06:27 | Neregistrirani korisnik [bakelit]

sloboda je precijenjena

11.4.2008 14:24:27 | Neregistrirani korisnik [tamina]

Postoji fora iz Ćopićeve knjige "Doživljaji Nikoletine Bursaća" kad istoimeni lik Nikoletina kaže svojoj majci-Smrt fašizmu! A ona njemu odgovara-I tebi sine! Čini mi se da je sloboda slična tome. Dobar post :) Pozdrav iz Bl.T

11.4.2008 21:42:37 | limenka

Znas ono 24/7 ? Kad je na CMC kanalu pisalo budite s nama 24/7,ja sam mislila da je to neki vazan dogadjaj tog datuma,na Jarunu,sta ti ja znam,ali ne pise godina? E to ti je sloboda moj Nemresu,biti blesav kad ti se hoce i niko ti nista nemoze.Sto bi svaki komentar morao biti jako pametan?

12.4.2008 21:54:21 | fors

volim slobodu i rado je se sjecam

13.4.2008 11:53:20 | van

sloboda - osobna stvar....osobni dozivljaj ...koliko ljudi toliko ćudi tj sloboda...ili prije nesloboda.. Ono sto si zaboravio reći svaka pojedinačna definicija slobode (osobna) nije stalana tj trajna ...sklona je promjenama kao sto se mjenja sve oko nas kao sto se mjenjamo i mi sami....
Sloboda je mjera koju svako za sebe mjeri na svoj način i a svaka izmjera je točna.. strogo vezano za tog pojedinca

14.4.2008 18:55:33 | demona

Sloboda je, kažeš, onda kad ti sam misliš da si slobodan. Točno, ti ponekad MISLIŠ da si slobodan.Znači, ti samo misliš da si slobodan.Prema tome, nisi, i ne možeš BITI stvarno slobodan.Jer te vezuje ljubav,obitelj,domovina,zakoni....Nemreš verovati, ali sloboda je demonska stvar.

14.4.2008 19:31:23 | VladKrvoglad

e, nemo' da me ogranicavas svojim postom :))))

15.4.2008 1:52:59 | minoe

ja sam slobodna kad sam zaljubljena :)))) joj nemres daj mi neki ljubavni... kasno je i glava me boli...

18.4.2008 21:48:33 | kucka_wannabe

Slobodno ću napisati da je sloboda iluzorna. Budući da luđačke košulje dolaze nazad u modu, crvenokošuljaši su davno out. A ja nikad ne nosim košulje, ide mi na živce kad mi je oko grudi onaj gumb malo napetiji pa kad gledaš pod nekim kutom od šetrnajst stupnjeva, moš vidjet i ponistru i manistru i istru u p.m. Nakon ovakvih gluposti jer glupo sam raspoložena, htjela bih reći da mi je jako žao što se riječ sloboda počela prostituirati skoro kao i mi manekenke. Konsternirana sam.

.NeMresBilivit @ 16:37 |Komentiraj | Komentari: 147 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 9, 2008

Čitam kako ljudi pišu pizdarije! I slušam ih kako govore pizdarije! Ponekad i gledam kako rade pizdarije, ali to je već neka sasvim druga tema! Vole ljudi objašnjavati neke pojmove i onda izvlačiti zaključke! Recimo, što je to sloboda? I odmah ljudi skoče, i upinju se na prste i viču i trude se i ljute se i dokazuju  da je nekada recimo bio mrak ili pak da je danas još mračnije. I svatko ima pregršt dokaza i svatko ima pregršt vlastitih argumenata. I nikome ne pada napamet da je u startu u krivu. Samim time što se usudio postavljati definiciju slobode. A samo je jedna prava.
Sloboda je ono što ja smatram slobodom. Pa ako želim pišati čim mi se pripiša, a zakon, tradicija i bonton mi priječe to zadovoljstvo sebi priuštiti kada se nađem nasred glavnog trga i na još nekim lokacijama, onda se neću osjećati slobodnim! Netko drugi, navikao da stišće prepone i meškolji se do prvog javnog klozeta, neće to doživljavati kao atak na svoju slobodu. Nekada sam mogao doći do kuće, parkirati gdje sam htio i otrčati na šesti kat. Danas nema nigdje mjesta , ako ga i nađem moram ga platiti, a i trčanje mi baš ne ide kao nekada. Znači…  nesloboda! A tek mobitel. Svaki konj me može nazvati, poslati sms i dovesti me u obavezu da bih nešto trebao ili morao. Nekada me jedino kod kuće mogao naći i to samo ako se javim. Auu kako sam bio slobodan. Današnjoj djeci  sve je ovo normalno i možda neće razumijeti što govorim. Oni su slobodni kada ih pustiš da na miru razvaljuju komp. I ja se sa njima slažem.
Ali pun mi je televizor  političara i njihovog nametanja moje slobode i mojih prava.  Otkud oni znaju želim li ja baš sva ta prava i sve te slobode koje mi serviraju. Kako napreduje tehnologija, a posebno demokracija, tako se ja osjećam sve manje slobodnim. Nekome je možda to interesantno. Ja to mogu razumijeti. Zašto oni ne mogu razumijeti da meni nije? Sloboda nije matematika. Sloboda je kada ja mislim da sam slobodan, oni sa time baš ništa nemaju! Kao ni domovina uostalom. Ideali više ni u poeziji nisu atraktivan motiv.


p.s. moje mišljenje
naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 

3.4.2008 6:09:23 | augustin
Izvrsno ti ovo, momče!
Ja se sjetih one: ko rano rani i ne umije se nego ide čitati Nemreša, opeče se na vruću kavu;)

3.4.2008 10:49:34 | imanade
I još jednu sam izmislio : Lakše je naći iglu u plastu sjena ,nego svoj komentar kod Nemreša.

3.4.2008 13:51:30 | slucajno-tu
Hahahah,ma ja te narodne poslovice volim i dan-danas...sto ih vise znas-mozes se bolje nadmetat sa ostalima:-)...znam ih jako puno,iako znam i onu..pametnom i jedna dosta:-))

3.4.2008 13:57:12 | sa_mar
uh bas su te zajebavali s tim poslovicama... al dobro radis, prvo se pokajes pa jebes! bravo:))) opametio si se zajebo si poslovicu!!

3.4.2008 17:34:29 | Neregistrirani korisnik [Elystar]
hahahaahhaha,fora, probat ću i ja prije jebanja kajanje pa da vidim hoće li funkcionirat Pozdrav Ely

5.4.2008 20:37:14 | tiha-revolucija
a jebene li jebačine ak se prije pokaješ...kaj to na glas izgovaraš-kajem se od sveg srca i ovog kurca? e kad bi po poslovicama živio ne bi ni jebao stari moj...

6.4.2008 8:57:16 | Neregistrirani korisnik []
NeMres, da znas i ja se odmah kajem ,prije nego sto ista uradim,pa uvek uradim kako smislim.Od tih poslovica, mene proganja ona- u lazi su kratke noge.Ne znam sto! pozz veliki! Naivna

6.4.2008 15:42:22 | _opiranje_
ako je jebanje dostojno kajanja, onda ne treba ni jebat...onda je bolje uzeti čekić pa opaliti po njemu, neka miruje i šuti.

8.4.2008 15:57:36 | bettyboo
u kojem si stadiju momentalno? jebanja ili kajanja?

9.4.2008 15:44:32 | Etnolog
Tako ti je to, moj Nemreš, ko što napisah danas jednoj blogerici, vrč ide na vodu dok se ne razbije :-) pa je tako i tvoja vjera u poslovice imala svoj vijek trajanja. Jer si shvatio da ko što svaka rana svoju travku ima, a svaki lonac svoj poklopac, tako i svaka poslovica ima svoju protuposlovicu. To samo svjedoči o narodnoj spoznaji raznolikosti prirodnih manifestacija, gotovo kao kod simbola yina i yanga: u tijelu crnoga je bijelo, a bijeloga crno, i sve u vječnoj mijeni sadrži potencijalnost pretvaranja u ono drugo. Doduše, vuk dlaku mijenja ali ćud nikada, no ni vuk neće vječno biti vuk već u idućem životu može postati - ovca.


.

NeMresBilivit @ 20:53 |Komentiraj | Komentari: 91 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 2, 2008

Kada sam bio mali jako sam volio upotrebljavati pametne izraze. Kako nisam učio latinski, logičan izbor bile su poslovice. I samo sam čekao da mi se ukaže prilika pa da onako iz rukava izvučem neku od 97 napamet naučenih. Pa još kad mi se potrefi situacija, a ja ispalim i ono baš sjedne.. o kako sam samome sebi imponirao! Eh da sam tada znao za onu foru kad iz kuka potegneš stisnutu šaku pred  grudi i prosikćeš: “Yessss!” Stalno bih je koristio.
I tako jednoga dana, naoružan znanjem narodnih umotvorina, zateknem se u delikatnoj situaciji. Bijah nešto zasrao, ma nije sad bitno što, ali znao sam da će stara popizditi. Zato sam sve rekao starom, jer je on uvijek bio mekši. I ispalio sam odmah: - ko prizna, pola mu se prašta. Stari je pozvao staru, ispričao joj situaciju i rekao da moramo porazgovarati. Stara je mislila da me treba izmlatiti. Stari je ponovio da je za razgovor, da se batinama ništa ne rješava! Rekao je: - snaga klade valja, um caruje! Ja sam potvrdio da narodna poslovica tako kaže. Stara je odvratila kako je njoj puno više na srcu jedna druga poslovica.  Batina je iz raja izašla! - slavodobitno će stara.  Nakon početnog šamaranja poslovicama zašamarala je mene. Ali za istač. I nisam imao dojam da mi je pola oprostila! Poslije sam starog pitao zašto me nije branio, a stari je rekao kako se ne valja s rogatim bosti i da ko jači taj tlači! A onaj um koji caruje... da to kod stare ne pali. Tada sam još vjerovao da je stvar u tome da stara nije čula za tu poslovicu!
Kada smo gradili vikendicu, bila je tu sva rodbina, meni su dali neka drkava kliješta da pospajam neke žice. Ali, kako ja spojim, tako se raspadne. I cijelo prijepodne uzalud. Stric mi je prigovorio da ništa nisam napravio, ja njemu kažem da kliješta ne valjaju, a on me potegne za uho i kaže: - lošem kurcu i dlaka smeta! Malo kasnije stari je probao to spojiti, ali se i njemu raspalo. Pogledao je ona kliješta, opsovao i rekao: - bez alata nema zanata! I otišao kod susjeda po njegova kliješta. Nešto mi je zasmrdilo kod tih poslovica, ali nisam skužio što.
Nadalje,  imao sam svojevremeno neku curicu, daleko je živjela i stalno ju je kopkalo to kako ćemo mi funkcionirati a da se viđamo tek za praznike ili slučajno koji vikend. A baš sam bio zaljubljen do ušiju. Tepao sam joj: - ljubav ne poznaje granice! Ali nakon dva tjedna stigne meni pismo, piše ona da je našla nekog dečka i da joj je žao ali kaže: - daleko od očiju, daleko od srca. Tada sam prvi puta posumnjao u poslovice, ali samo malo.
Međutim, kratko nakon toga snimim ja malu, ko sa postera, doselila u susjedni ulaz. Smišljam kako da uletim, ali nikako naći zgodan moment. Nakon par dana intenzivnog kombiniranja, veli meni kompa: - polako pa sigurno.  I mislim si ja: - pa u pravu je , neće nigdje pobjeć, tek se doselila. Kad ono sutra navečer kompa fura malu u disko. I znaš kaj mi veli?  Onako mrtav hladan: - ko prvi, njegova djevojka. E tad sam ozbiljno posumnjo da sa poslovicama nešto smrdi.
U klubu su me pak tretirali kao mladu nadu. Pred jednu tekmu veli trener da nam se ozlijedio glavni igrač i da će mene staviti u prvu momčad iako sam tek napunio šesnaest. Birao je između mene i jednog veterana od preko trideset  godina. Veli on: - na mladima svijet ostaje. Ja ono pun sebe, pozvao škvadru, curu dovukao, čak je i tetka došla. A kad ono, deset minuta prije tekme, trener pozove onog fosila i veli mu da će ipak on igrati. A fosil se nasmije i reče: - bez starca nema udarca! Ja sam se skoro rasplakao i tada sam bio siguran da je sve to sa poslovicama neka podvala, samo da je ja baš ne razumijem.
Kada sam napunio osamnaest prišao mi je jedne večeri u kafiću jedan lik, menadžer, i rekao da će mi on srediti karijeru samo takvu. A ja samo da potpišem njemu punomoć. I ja potpisao. Imao sam duboko u glavi usađeno ono: - što možeš danas ne ostavljaj za sutra. Koliko mi je to puta stara govorila, posebno kada su učenje i zadaće bili u pitanju. I tako sam ja potpisao. Kasnije je naravno ispalo da me nasanjkao, ja da igram, a njemu skoro sva lova. I još da me može prodati kako on hoće i kome hoće, a sve to za neke sitne novce koje bi mi on davao mjesečno. Ali u tom momentu ja sam bio švorc i činilo mi se sve to OK. Stari je naravno, pametovao da nisam smio tako naglo potpisati, da sam morao prespavati i razmisliti: - jutro je pametnije od noći! I još je dodao: - ne trči pred rudo. Nakon ovog nemilog događaja počeo sam polako hvatati poantu. Gotovo da sam prozreo taj narod, taj koji smišlja poslovice!
Onda mi je jednoga dana prisjelo igrati za male novce i odlučio sam prekinuti karijeru. Zaposlio sam se u jednoj firmi kao direktor prodaje. Rekli su mi da ću prvih šest mjeseci imati neku mini plaću, ali ako se pokažem dobar da će mi plaću poduplati. Trebam samo ostvariti plan. A plan je bio da poduplamo prodaju. Kada je nakon šest mjeseci prodaja porasla tri puta, gazda me pozvao u svoju kancelariju i rekao kako sam briljantno započeo svoju karijeru u njegovoj firmi, te me priupitao: Direktore moj, znaš li ti kako kaže narodna poslovica? Meni su se oči raširile, zasjale i kao iz topa sam izvalio: - Po jutru se dan poznaje! Gazda se naglo uozbiljio i rekao da nije mislio na tu.  Prvi mačići se u vodu bacaju – rekao je ozbiljnim glasom i dodao da ćemo o povišici razgovarati ako i drugo polugodište bude kao i prvo.  Tada mi je sve postalo kristalno jasno.
Poslovice služe samo za to da bi svatko ko nas želi jebat imao za to izvrstan izgovor. I da se još poziva na narod. Ali kako poslije jebanja nema kajanja, ja to učinim prije. Obavezno se, kada imam šta jebat, najprije pokajem. Pa tek onda jebem!p.s. moje mišljenje

naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 

24.3.2008 21:52:16 | pokusaji
a zamisli koliko bi neko misto bilo popularno i poznato samo kad bi odlučili imenima ulica dat nazive junaka iz stripova...kad bi svakom junaku umisto spomenika digli jedan bili zid na kojem bi fanovi crtali grafite i ostavljali svoje "ljubavne" znakove...kad bi lokalni kreativci dobili priliku da svake godine populariziraju svoju ulicu...kad bi za ulicu zivija neki pozitivan duh...zamisli, a onda se probudi u ulici Topola!

24.3.2008 23:34:26 | gingo

Dao Bog da pokreneš kampanju i uspiješ! Ja sam inače još lani posadila sjeme te ideje u nekoliko malih duša, ali dok oni stasaju u referente za smisao i način imenovanja ulica i avenija trebat će pričekat još koju godinicu. Ja sam trenutno u Slijepoj ulici 2. Kvragu, kako li ću to promijeniti???

25.3.2008 10:03:25 |
bosonoga76
moze pajo, ali onda bi se durio miki pa bi i njemu trebali ustupiti mjesto, a tek njegova mini ljubomorna...

mislim da mi se ideja svidja...zivjeli bi u diznilendu!!!! :))))))))))))

25.3.2008 13:47:09 |
semperfi

A trg ispred Burze bi bio Trg Baje Patka :))

26.3.2008 10:32:54 |
sa_mar

joj daj nemres nemoj pretjerivat. jos da te cuju brijem da bi fakat stavili taj naziv da ulicu.

26.3.2008 12:46:05 | Neregistrirani korisnik [Orpheus]

Hoću ulicu Zagor-Te-Neja, Velikog Bleka, Komandanta Marka...dosta mi je Bulevara Revolucije, Trgova Oslobodjenja, Ovih i onih Brigada...mladića i ostarelih likova...jebem mu sunce žarko, za malo pa ceo mesec juli po danima ima svoje ulice. 4.juli, 7.juli, 13.juli, 27. juli.

27.3.2008 12:05:10 |
mario-s-neta

Predlažem da ovaj post proširiš, nadopuniš i pokloniš Džapiću da ga iskoristi kao doktorat... i nije mi jasno kako se tvoji komentatori mogu tako nonšalantno zajebavati s problematikom koja je jedan od većih, ako ne i najveći prioritet u strategiji razvoja RH... stvarno neozbiljno...

28.3.2008 1:38:19 |
farfalina

Nemreš, treba te postavit za gradonačelnika! Prvi radni zadatak bi bio preimenovanje ulica i trgova. Mi vjerujemo u tebe....
28.3.2008 11:07:21 |
isus_u_tebi

Kakav nam je gradonačelnik, mogao bi ti i ostvariti želju, he, he... ugodan dan

29.3.2008 13:04:36 |
minoe

upoznam frajera i onda idem na more i pitam ga koja mu je adresa da mu mogu poslat razglednicu i on mi kaze: svinjicko 21.. totalno ne kul:)

29.3.2008 23:51:44 |
heinrichboell

iako nikad ne bih dala ulicu lennonu, joplinici ni preslyju (kad bolje razmislim - ne bih je dala nijednom čovjeku), ipak je ovo zabavan post i nisi loše rasporedio te ulice! :-) za likove iz crtića i stripova sam uvijek! :-) bude li kakve peticije javi. vidimo se na Mandrakovim stubama! :-)))

30.3.2008 15:11:24 |
slucajnenuspojave

je si osnovao komisiju za odabir imena ulica, ja mislim da nakon ovog posta to duguješ blogosferi i gradu bilo kojem

1.4.2008 1:08:48 | Neregistrirani korisnik [NaRezervi]

Majstore! Svaki post na mestu. Čestitam. Ja bi Ponča i Tora u svoju ulicu, a ne Živorada Kostića Moravca.

.

NeMresBilivit @ 23:33 |Komentiraj | Komentari: 171 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.