O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog - ožujak 2008
ponedjeljak, ožujak 24, 2008

„ - Dobar dan, karte na pregled molim.“  Ako bih onu mjesečnu kartu koju smo svi kao đaci imali zaboravio ponijeti, kontrolor bi zatražio podatke. Pitao bi me ime i gdje stanujem. Ime sam uvijek davao ono najboljeg frenda jer je on davao moje, a kao adresu bih naveo Ulicu Paje Patka 2a. I tek onda bih pobjegao.

Eh, tada je to bila čista zajebancija, a danas je to postala ozbiljna stvar. Mislim, ne bježanje od kontrolora, nego ta imena ulica. Inače, kao mali, ja sam često govorio da bih htio živjeti u Ulici Paje Patka. Sjećam se da su me stariji gledali baš kao bedasto dijete. Gdje li su sada ti stariji da ja njih malo pogledam. Nisam tada još znao da se oko imena javnih površina može toliko žuči prolijevati. Nisam ja tada naravno bio pametan, meni  je to samo fora zvučalo. Ali oni jesu bili glupi!

Nedavno je jedna ulica u Podgorici dobila ime po frontmanu EKV-a Milanu Mladenoviću. Netko se sjetio. U njegovom Beogradu nisu. Ne mislim da je to zbog njegovog izrazitog antiratnog angažmana u vrijeme raspada Juge, jednostavno se nisu sjetili.  Ali je mene to sjetillo da u Novom Sadu postoji, negdje na Telepu, Pitagorina ulica. Mislim da ima i Arhimedova. Nisam siguran da bi se, osim kakvog teenagera ponavljača, a i to samo dok ne ispravi ocjenu, skupilo više od troje koji bi imali što protiv. Kažem troje, jer su ona dvojica iz birtije na uglu uvijek protiv. Njima nije važno čega. A još jedan obično zastane da vidi što se dešava,  pa ga pribroje toj dvojci.

Htio sam reći: Neću politiku u moju butigu! Ja bih vesele ulice. Zašto imamo  Roosevelta, Kennedyja, Rockefellera, koliko li je taj love dao da bi zaslužio ulicu, Trg Francuske Republike (na njemu sam stanovao od rođenja, lijepo zvuči ali ne vidim pravi smisao)... Ukrajinaska je još u redu,  ali samo ukoliko je ime dobila zbog čuvenog kontigenta žena koje su prve u velikim količinama donijele uvoznu prostituciju u lijepu našu. Prostitucija je ipak humanija djelatnost.  Neću raspirivati strasti pa pominjati političke i ine „junake“ sa domaće scene. Ali ću podsjetiti, imamo mi profesora Baltazara, a imamo i šegrta Hlapića! Njih uporno preskačemo, ali uvijek nam se zalomi neki majstor Mrkonja. Političari su po definiciji sporni ljudi. I ne slažem se da nas zadužuju više negoli naprimjer muzičari ili likovi iz crtanih filmova. Mene su jedan Presley ili Lennon zadužili više negoli Kennedy. Više negoli i jedan političar. Lennonu bih najširi bulevar dao. A o Paji Patku ili Alanu Fordu da i ne govorim. Pitagora mi je pak dosta pomogao da se ne mučim sa trokutima. Korektan tip. Pomenutog sam Mladenovića znao, jes da je bio malo zeznut lik, ali također je u mome životu bitniji od likova sa plavih tabli na ćoškovima. Dobro, postoji Beethovenova recimo, ali njega nisam znao, a i nije mi jasan taj vječni odmak od barem sto godina za konačnu potvrdu umjetnika. Političari ga nemaju, a nekako češće mijenjaju mjesto u povijesti.  Istina, da se pomenuti likovi i nađu na planu grada ne bi svijet bio ništa bolji.  Ali bi barem vedrije izgledao!

Na živce mi idu i nazivi za avenije tipa Zagrebačka, Slavonska, Dubrovnik. To nije kompromitirajuće ali je nemaštovito. Korijen takvih naziva je da su, nekada davno kada nije bilo znakova i putokaza, ceste koje su vodile prema određenom mjestu dobijale nazive tih mjesta kako bi služile umjesto putokaza. A danas ih lijepe da ni sami ne znaju zašto. Koja je poanta Zagrebačke avenije i Zagrebačke ulice u Zagrebu? Zašto se netko ne sjeti Janis Joplin? Mislite li da bi se ikada itko bunio?

Zamislite da se na mjestu gdje Avenija Johna Lennona izlazi na trg Toma & Jerryja okupi ekipa i mašući transparentima traži promjenu naziva? Što bi pisalo na tim transparentima? „Briga nas za Yesterday, zanima nas Tomorow“,  „Let It be ili Let it NE be, pitanje je sad!“,  „All you need is LOVA“.... ili „Jerry lopove, vrati sir koji si uzeo“,  „Tome, kukavice, miševi ti kolo vode“... pa još kako to obično biva da i provokatori iz Pitagorine iskoriste gužvu da bi promovirali svoje stavove: „Zahtjevamo da kvadrat  katete bude jeftiniji od kvadrata hipotenuze!“ Ja bih se prvi takvom pičvajzu pridružio!

U ovim današnjim prepucavanjima odbijam sudjelujelovati. Ali ću zato i dalje potajno priželjkivati da mi jednoga dana zvanična adresa  bude Ulica Paje Patka. Broj ne mora nužno biti 2a!
p.s. moje mišljenje
naj komentari na prošli post (ravnopravno, kronološki) : 
17.3.2008 9:07:45 | semperfi
Dobro, može se i tako. Ali kad spomeneš majku, to ima pomalo terapijski učinak. :))

17.3.2008 11:49:20 | oltajmer
Eeeh, Nemrešu, vidim da imaš potajne želje da te čitaju i u Guantanamu..ne samo elektronski, nego "in live".Vidiš da se i od repera može nešto naučiti..Ujedno mi ovaj post nekako drukčije...vrlo ugodno, realnije zrači. Možda je CIA ipak imala prste u tome. Ako te ipak posjete nova dvojica u crnim kaputima...ja te ne poznajem nit sam te ikad vidio.. Tko zna što bi George na sve to rekao..:-))))

17.3.2008 13:43:27 | Neregistrirani korisnik [krelica]
E Marčelo, Marčelo nikad od tebe repera!Nemreš je zapravo neiskorišteni rap potencijal: ono što bi Bushu skreso u lice bio bi pravi hit

17.3.2008 16:01:19 | pokosnica
...a lijepo je nekad bilo kad smo pjevali : drugarice posadimo cvijeće ...eto, dok je bilo tita, bilo je i planski posađenog cveća....sve je otišlo u honduras, pa je baš i bush mogao...

17.3.2008 16:53:53 | gingo
Baš si neki čudan svat! Ti koji se jedva suzdržavaš psovki, prvi bi i tuđe vrtove okopavo, slago u redove biljke i zavodio svoj red.Kako ne vidiš: tu kraj Zakmardijevih štengi su se biljke izborile za demokraciju,njihov šef ih voli i poštuje i pušta ih da rastu nebu pod oblake, da se grupiraju kako vole i svima daje jednaku šansu; u ovome našem vrtu oko Ivove kuće svi smo samo tulipani.

17.3.2008 22:23:52 | T-blog-matter
To se zove kreativni nered, stanje uma našeg dugo čekanog gosta. Baš me zanima hoće li mu opet u tom neredu nestati sat???

18.3.2008 8:56:58 | Neregistrirani korisnik [gogaKSET]
Nemreš, barabo, ljubim te u oko, kako zbog onoga što bi rekao Đorđetu (ne sumnjam da bi mu i u facu), tako i zbog rođendana. Šta misliš da ne pamtim dane kada se najlakše ogrebati za pivo:-)

18.3.2008 9:42:51 | Neregistrirani korisnik [nemrinamel]
i dalje ne mogu napisat sto sam htjela, ne kuzim u cem je problem, skuzicu tijekom dana...hahahaha, izbaci me neda mi objavit, mozda zato sto sam TITA spominjala...:D

18.3.2008 11:01:17 | sa_mar
a fak,kad bu bush dolazio necu moc izac na kavu,cijeli grad ce biti zablokiran,a ode moja kava u k...

24.3.2008 2:48:11 | bockanje
Znaš kaj Nemrešbilivitu,ja više neću komentirati,neću!Časna mi titova!Pa ti ne voliš moje komentare...nikad ne upadnem u tvoju kronologiju i kronosologiju...nigdje me nema,osim kada me prozivaš zbog titove ljevice...a jesi neki...ne znaš ti kako sam ja ondak hodala po gradu...u znak protesta i neslaganja sa ondašnjim strukturama nosala sam cipele različiti boja....il bar žnirance...jedna je bila bez žniranaca....di si ti bio kad sam ja dizala revolucije....??''
.

NeMresBilivit @ 21:27 |Komentiraj | Komentari: 250 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 17, 2008

Dolazi nam gost. Ajd malo da sredimo kuću. Jes da je smiješan, i jes da je lud, ali je gost. Ako smo se do jučer i službeno i neslužbeno neslagali s njim gdje god je bilo moguće, od danas ćemo sluganski zaboraviti sve i izmisliti razlog da budemo dobri domaćini. Odmah ću reći da preporučam agentima CIA-e da pročitaju moj post gdje sam “sve po spisku Sanaderu il Mesiću, svejedno” i da računaju da ni prema Bushu neću imati drugačije porive, ako ikako budem došao u priliku. Moje nadasve iskreno gađenje prema demokratskim dostignućima zemlje zalazećeg sunca, ne dozvoljava mi da ne spomenem omraženog gosta. Iako bih rado krenuo redanjem psovki, redanjem uvreda, ja ću to ovoga puta preskočiti i samo reći da on nije moj gost. Ne moram svaki puta biti do kraja grub, sjetio me jučerašnji insert.

Spuštam se sa Gornjega grada u društvu beogradskog repera Marčela.  Nogu pred nogu Zakmardijevim stubama, tko je uopće bio taj Zakmardi, kad nam se ukaže slijeva neki vrt. Bez smisla nasađeno cvijeće, natovarene, ko lopatom,  nespojive vrste. Neukusno, ružno štoviše, pogled nam se obojici spotakne o taj cvjetni nered. Izraz njegovog lica nije ostavljao mjesta pitanju da li smo vidjeli istu stvar.Taman zaustih reći kako trebaš biti totalni kreten da bi napravio nešto tako odvratno, kad me Marčelo pretekne gotovo brižnim glasom: “- Vidi kako neplanski posađeno cveće!”

Eh, kako se i najružnije može lijepo opisati!p.s. moje mišljenje: 
naj komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

13.3.2008 0:58:36 |
propastdoo
ne okreći se sine

13.3.2008 12:40:02 |
nemirnamel
Ako si jurio onih 5 godina i u "pauzi" napravio sve sto si naveo, ta pauza i nije bila toliko loša, stvorio si nesto, obitelj, kerijeru, ako nastaviš tako i dalje(bez obzira sto vjerojatno nije bas sve ispalo kako si ocekivao), na dobrom si putu da nakon svakih 5 godina napravis rezime svog zivota i shvatis da ipak nešto postižeš. a kuda ja jurim?, ja ne jurim živim "laganini", i kada stisnem "gas" oko mene je dovoljno "kocnica", da mi kažu :"stop", nekada mislim kako bih trebala odjeb...sve okolo sebe i zivjeti po svome, no tada bih previše ljudi ostalo povrjeđeno, zato cu ja i dalje laganini,biti lutka u staklenom kavezu, dok mi ne dopizdi pa razbijem staklo i zbrišem, jurecim korakom,:)

13.3.2008 13:30:32 | Neregistrirani korisnik [ajerdna
]
zašto jurim? imam osjećaj da bi sve stalo da ja stanem...a ja u stvari stojim :-(

13.3.2008 15:40:13 |
kuma
Trudim se ne juriti. Osim kad ZARA ima rasprodaju cipela. Onda jurim jer se brzo rasprodaju. A bas su mi dobre za na posao-zato jurim po njih Ah, da, jos samo jurim doma svaki dan s posla- jer volim biti doma I na posao jurim ujutro jer mi trebaju novci za cipele :-) Pozdrav Nemres,stvarno lijepo pises.

14.3.2008 0:06:59 |
HAHAHA
Jebe zbunjeni ludog....ludi se okrene i reče:nemrešbilivit???

14.3.2008 17:29:29 |
minoe
ovo mi je bilo bas super za citati, pozelim se zaljubiti

14.3.2008 20:37:24 | Neregistrirani korisnik [Naivna]

Znas ne poznajem te dobro,a nekada se bas bojim dobiti komentar od tebe,Kada procitam ovako nesto,nije mi zao sto pisem,ni sto ti na to kazes, vidim da imas dusu,i svidjas mi se kada si takav!I sve si tako lepo srocio,bas kako bi ja htela kada bi znala... Naivna
.

NeMresBilivit @ 01:50 |Komentiraj | Komentari: 174 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 12, 2008

Ponekada treba napraviti pauzu. Ne predugačku. Jer kada se vratiš, ili kada se probudiš, ovisno kako si pauzu koristio, desi se da prođe suviše života koga nisi planirao preskočiti. Zadnji puta kada sam napravio tu pauzu, okrenuo sam se i vidio, iznenađen, da živim u drugoj državi, da sam diplomirao, oženio se, da imam firmu, i da je prošlo pet neprebrojanih godina. A to nikako nije dobro. Jer mašta ima svoje mjesto, ali je ono slobodno samo ponekad. Tako da danas, u vrtlogu egzistencije, odgoja i ostalih obaveznih rituala, sve rjeđe posegnem za kutijom, jednom od prebrojnih, u kojima nađem gomile dragog smeća. Nikada ne znam koje mi je draže. Ali znam da je smeće. Jer nakon što prođeš putem, tragovi su zameteni od mnogih koji su nakon tebe prošli. Ako je to put kojim nitko osim tebe nije išao, onda si i tako zalutao, pa tragovi nemaju neku naročitu važnost. Jučer nađem papir, dosadno klasičan, onaj iz male bilježnice sa linijama, pažljivo istrgan prije predovoljno godina, ispisan sa moja tri prsta. Iskreno, ne sjećam se kada, ali logika kazuje negdje na sredini između onda i sada. Ništa naročito, osim što po tko zna koji puta prepoznam neki detalj koga se baš nikada ne sjetim, a volio bih. I vidim da sam i onda jurio misleći da je baš to ono što rješava stvar, kao što i danas umišljam za sve što radim. Samo što je danas uvjerljivo brutalnije. Samljelo me vrijeme, samljeo me sistem, i tako mljeven jurim, ne znam što i ne znam gdje. I ne znam ni kuda bih trebao stići, ali kao siguran sam da hoću. A kada stignem, tko zna što će me tamo dočekati i da li ću naći pokriće za brzinu. Ako nije isuviše intimno, znate li vi zašto jurite? A dotle, evo kako je to nekada izgledalo:

“Govorio sam svoje stihove uokolo po svim mogućim jugoslavijama. Bijah sakupio ekipu stvorenu za rekorde, nas jedanaest smo kompromitirali poeziju, pretvarajući je u masovnu potrebu, vadeći je iz prostora obavijenih prašnjavim poimanjem stiha i smještajući je među ljude. Upotpunjenu i pokretom i slikom i zvukom i događajem i iznenađenjem… Kada smo preživjeli optužbe za oskvrnuće umjetnosti, nismo se više dali zaustaviti, reprize su postale standard. U to vrijeme, moje su pjesme napamet učili i razni nitkovi, i oni koji nikada ništa napamet nisu znali. A ja sam uživao u svakoj izmaštanoj riječi, ne obazirući se na te njihove ispade. Onda je prišla ona, rekla da svira klavir i da bi mogla,  poput dvojice koji me uvijek prate. Kao da ja nisam znao da ona svira klavir. Kao da nisam sve o njoj znao. I vježbali smo bjesomučno, jao opet moramo ispočetka, kada nije ona griješila, ja sam, namjerno, nikada nismo odlazili kući, ali ona je vježbu pretemeljito shvatila. Nije se opustila dovoljno, nije slušala stihove kako joj miluju te prste izletjele po onim bijelo crnim dirkama. Mrzio sam taj klavir, i ne samo taj, sve sam klavire mrzio. Ali nije pomoglo. Ja sam pobrao svoje lovorike, obavezna pusa od profesorice hrvatskog… znate, on je bio moj đak… i ruže, poklanjali su mi ih više nego što bi ih dobio da sam žena, i otišao kao da ništa bilo nije. Ona je nakon dvadeset dana došla i rekla kako je čula od nekog Frica da mi se sviđa. I pitala me što joj to nisam do sada rekao. Ja sam joj izgovorio stihove koje je toliko puta čula, ona je odmahnula glavom i rekla: ”- Ja sam mislila da umiješ reći kao što umiješ napisati. Ako se i ljubiš kao što govoriš…” i nismo govorili slijedeća četiri dana, bez prestanka. Skoro sam umro. I nikada svoju pjesmu nije dobila, umjesto pjesme sam joj kuhao kavu, rješavao zadatke iz kemije, pamtio sa njom kosti i organe, na njoj i na meni smo ih tražili, ispit je položila s odličnim. Doktorice, i danas me boli tu ispod pojasa, nizak je udarac na kraju bio. I da znaš, pamtim kako se na latinskom kaže lijepo tijelo.”
Na ovome postu dobio sam okruglo desethiljaditi komentar... ali nisam to htio reći. Htio sam reći da mi je od svih tih komentara nadraži stigao isto na ovom postu i najviše nahranio moj ego :-) queenviktoria dobrodosla!


9.3.2008 23:04:33 |
queenviktoria
Moja kazivanja su zajebantske prirode , često izvan mozgovne kontrole jer je ne ostavljam a pišem bez zadrške ponekad i bez zareza....Glede i unatoč-slova mi idu a kritičnost me ne koči. Bog me obdario energijom i samopuzdanjem. I...nije me strah.Osjećam se kao NEMREŠICA...mislim, kao Nemreš u ženskom tijelu...Dobro primjećuješ!


p.s. moje mišljenje: 
najjači komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

8.3.2008 19:31:53 | Neregistrirani korisnik [ajerdna]
nadam se da će koliko sutra iz Zagreba doći vijest dana kakva večeras dolazi iz Beograda (pala vlada)

8.3.2008 23:02:38 | kvantanamera

BRDO KOD KRANJA - Nakon zrele dvominutne analize, kvadrilaterala za pitanje hrvatskog ZERP-a izišla je večeras pred predsjedništvo EU s iznenađujuće zrelim prijedlogom kompromisnog rješenja: sanjati i redovito mijenjati čarape. Pitanje od osobite važnosti za hrvatsku stranu riješilo se neočekivano lako: zbog veličine državnog teritorija, Sabor je dužan žurno uskladiti hrvatske zakone s europskom pravnom stečevinom i svesti radijus intimnog prostora oko ribe-babe na prizemno realnih 15 cm za državljane novih zemalja članica EU, a NULA (0) cm za državljane starijih i bogatijih zemalja EU, tijekom prijelaznog razdoblja od 99 godina. Hrvatski je predstavnik iskoristio prigodu da svima najsrdačnije čestita 8. ožujka, Međunarodni dan ZERP-a, koji se u njegovoj zemlji tradicionalno slavi kao Ribin dan, obično prigodnim derbijem Dinamo-Hajduk. (sta)
9.3.2008 10:39:59 | T-blog-matter
Daj prestani već jednom cupkati za tom babom, jer ona je stara a ti si mlad. Lagano je odjebi pa će baba promijeniti ploču. Pa znaš valjda kako se ponašaju samouvjerene žene, kad ju ti bi ona neće, kad ju nećeš ona baš bi!

9.3.2008 11:24:13 |
pokosnica
sviđa mi se kad kombiniraš crnu kroniku s ovakvom vrstom intime. dobro ti to ide. odličan tekst :)

9.3.2008 20:51:51 |
surefire
Jebeš ovakvu Europu, bolje nam je samima, a nekad mislim da bi nam još bilo i najbolje ponovo sve vratiti kako je bilo, tj. SFRJ :)). Samo ko će ponovo ućerat Sloveniju i Kosovo tu, drugi bi se možda još i dali...

10.3.2008 6:39:46 |
vesnaskareozbolt
ma ne poznaš ti mene. ja sam ti zafrkantica,-uvijek-bez obzira na politiku.
A ovaj tekst mi je super.
Dobro je da ne iznosiš detalje.Ovdje si dovoljno rekao.I super je...Da se vlada ugleda na tvoju taktiku možda bi imala ZERP:):):):)

10.3.2008 20:07:39 | kolibra

Ma da, lijeska se ta krljušt i kod jednih i kod drugih riba... Nego, muči me onaj metar privatne zone koju je gospođa uspostavila. Metar je čovjeku (ženi) zbilja ono što je za Hrvatsku zona ZERP-a, al' ako je za utjehu: isto bi ti bilo i da je 15 cm!:) Zaštićena zona je zaštićena zona:).
Uzgred, ne sumnjam uopće da je van teksta i između redova zona bila barem nakratko ukinuta, ali ne više ono vrijeme kad je to bilo tako žarko željeno:).
11.3.2008 23:24:30 | slucajnenuspojave
ja se pitam je li vesnaskareozbolt ona leptirica, nesto mi je tu sumnjivo, nije je bilo dok leptiri nisu posarenili i nije se preslo na ribe. "Obožavam žene s kojima mogu razgovarati, a da ne osjećam nadmoć. Tema nije bitna", sjecate li se ljudi, moze taj nemres i o ZERPU ako zatreba

12.3.2008 12:33:12 | NeMresBilivit

@ vesnaskareozbolt... da vlada mene cita, mi bi vec predsjedali europskoj uniji i ukidali dancima njihov ZERP kako bi mi mogli loviti njihove kitove... a oni bi nas mogli ulovit za kitu! :-)))
.

NeMresBilivit @ 17:35 |Komentiraj | Komentari: 106 | Prikaži komentare
subota, ožujak 8, 2008

Puna usta ZERP-a. Pa zar ima toliko naivnih u Hrvatskoj koji su vjerovali u tu smiješnu skraćenicu da bi se sada fama dizala oko toga. Uporno se nekima sviđa biti i pošten i jeben, pa toliko inzistiraju. A znamo da je to moguće samo ako ne primjete da si jeben. Jer jesi, zasigurno.

Dakle, toliko sam pisao o tome koliko smo nezavisni i koliko imamo pravo misliti da jesmo, da već samome sebi upadam u riječ: „- da znam, rekao si mi  to već toliko puta....“. E moj NeMresBilivit.

Sada se više ne smijem ljudima koji vjeruju u Hrvatsku, koji vjeruju u sve ono što nam je zapad donio i što propagira kao najveće vrijednosti. Sada se pitam što nije u redu samnom, zbog čega ja ne znam sanjati kao svi ostali i zbog čega sam tako prizemno realan... Kao da je bitno tko je u pravu, kao da je uopće bitno biti u pravu...

Podsjeti me taj ZERP na jedan događaj. Ja mlad, a ona baba. Ma i nije baš bila baba, ali se sama tako nazivala, a i meni je govorila da sam dijete. Pa onda neka bude baba, makar, bila je dobra riba. Dakle, tu sam babu malo vodao po gradu, dvatriput il još koji puta... zvala me da je vodim, htjelo joj se. A ja, nevin i mlad, nije da se vodati nisam dao. Tumarali smo u krug, razgovarali, pričala mi je da me hoće, pa čas kasnije nije bila sigurna, onda je rekla kako ima nekog starijeg, pa da me za nos ne bi vukla.. A ja skakutao kao Hrvatska oko EU...

Kada bih joj prišao na bliže od metar rekla bi da joj ulazim u intiman prostor, smijali smo se, ko zna što je u sebi mislila. Ja znam što sam mislio. I tako, bez povoda, nametala mi je zaštićenu zonu. Metar gotovo od sebe. Znaš li ti šta je za čovjeka metar? Ono što je za Hrvatsku  širina ZERP-a! Pa sad ti vidi. Nije pravde bilo, ali sam sanjao, i bilo je dobro. I nije bitno da li sam kasnije dosanjao, gentlemani ne govore o tome , čak ni kada su babe u pitanju, ali imao sam taj otvor kroz koji je san ulazio u mene.  Pa ako sanjam kada je u pitanju plemenita riba, zašto ne mogu sanjati i kada je ova...  ma ustvari, lako je meni za krljuštavu ribu... i tako se ova naša jadranska izvozi, a mi jedemo onu iz uzgoja ili iz Vijetnama. Meni je da ove naše plemenite ribe ne proglase zaštićenu ribolovnu zonu. Ekološku mogu. I dalje se prisiljavam redovito mijenjati čarape!

p.s. moje mišljenje: 
najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:


4.3.2008 23:21:01 | gingo
ma ljudi moji, leptiri su ionako od jednoga dana, ne znam koji je uspio poživiti dva...nego sjetila sam se one Marquesove cure iz Sto godina samoće,što su je leptiri pratili naokolo: bila je fatalna za cijelu gomilu ljudi.. neka leptira na plutenoj ploči, a ti joj za svaki slučaj pokloni jednu malu macu
5.3.2008 9:00:33 | bettyboolink
leptirici u trbuhu....dobro dok nije nesto vece...
5.3.2008 9:13:28 | idrolink
hehe kad će gusjenice..prema mom računu početkom prosinca..:))))nemrešbilivit:))
5.3.2008 12:21:01 | earnestlink
šteta leptira!
ja ću ipak navijati za ono što će ostati neizrečeno
5.3.2008 13:58:21 | lostwayslink
kak je ovaj post počel, pomislil sam: u jebate, sad bu nemreš počel pucat stihove...srećom, prevario sam se...
okrutni svijete...pobio si leptiriće...a mogle su tako lijepe gusjenice nastat...
5.3.2008 17:11:24 | sasavalink
E moj nemerese, skoro me raznjezi sa ovim leptiricima, kad ono pribi ti njih ka Isusa na kriz:)) Uzivaj u danu!
5.3.2008 19:18:35 | oltajmerlink
Žalosna romantična proljetna priča...sa naslučivanjem Happyand-a......hm??:-))
...hm??:-))
5.3.2008 21:35:29 | kolibralink
Nešto si mi poetskiji u ovom postu, nego u drugima, Nemreš. Vidim ja da je tebe dotakao prah neki sa tih krila prije nogo li su završili pod pribadaču. Pa sad je li i tebe probolo, strelicom onom malom, ostaje nam da čitamo u sljedećim postovima.:)
6.3.2008 10:51:23 | olimpialink
čuda se događaju stalno, samo ih mi ne primjećujemo jer smo slijepi, gledamo ali ne vidimo jer ne želimo vjerovati da čuda postoje...
6.3.2008 14:32:00 | glupanilink
@nemreš, opet nas zajebavaš ?
6.3.2008 15:31:34 | i_tako_to_idelink
svu si raju zamutija sa svoji leptirićima:)
7.3.2008 22:25:34 | luna13
ježi leptire...prekrhke su to životinjice. uostalom, kaj će ti životinjica koja ide sa cvjetića na cvjetić.
nego,daj se ti orijentiraj na nešt malo "konkretnije", na ličku medvjedicu, recimo, na nešt malo teže i stabilnije što neće vjetrić a bogme ni uragančić otpuhat...

.


NeMresBilivit @ 16:43 |Komentiraj | Komentari: 131 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 4, 2008

B R E A K I N G   P O S T

Pitali su mnogi za leptire, jesu li se smrzli ili nisu. Oni leptiri iz prošloga posta.

E pa dragi moji.... nisu. I ne samo da nisu, nego su se izranjanjem novog dana pojavili još šareniji, još življi, razigraniji..... i znatno ubrzani. Toliko boja i pokreta doživljava se tek ponekad u životu... i toliko nade,  budućnosti, toliko snova sa nekom podlogom. Kažu, proljeće je idealno vrijeme za leptire. Letjeli leptiri kao da postoji sedamnaest strana svijeta, letjeli su praveći razne eskapade, lupinge i sedmerostruke aksle... na opće iznenađenje i ushit.

Ali kako to nerijetko biva, bio je to posljednji ushit, onaj najljepši koji će naslutiti kraj. Kako to samo leptiri naslutiti znaju. Tek, nekoliko dana kasnije, potpuno neočekivano, bez najave, bez objašnjivog razloga, mimo svih meteoroloških prognoza, usred sunčane nedjelje, bjesomučni uragan  u trenu ih je zbrisao sa lica zemlje. Nije potrajao niti toliko da bi bio primjećen prije nego li je pričinio štetu. Ljudi su nijemo gledali, tražili su odakle je uragan iznikao, ali do danas nisu uspjeli smisleno objasniti tu pojavu. I sada mnogi sa nevjericom odmahuju glavom, kao da se nije niti dogodilo. A leptiri... njih su kasnije pronašli, jednako lijepe i jednako dojmljive, ali sletjele.... nepokretne. Završili su na plutenoj ploči, probodeni pribadačom. Za uspomenu.

P.S. Jednom se desilo da su ljudi našli plutenu ploču praznu. I pribadače pobacane uokolo. Čuo se lepet krila. Stvarno. Ali to je bilo čudo. Prema mitologiji, čuda se ne događaju dvaput. Ako se ovo čudo slučajno i ponovi, ja vam to nikada neću reći. Mitove ne treba razbijati.


p.s. moje mišljenje: 

najbolji komentari na prošli post stigli su (ravnopravno, kronološki) od:

apsolutno bez konkurencije: 29.2.2008 9:42:06 | imanade

Hm... vrlo složena situacija , možda si je trebao zašit šakom u čelo kad je spomenula horoskop, ali vratimo se korak natrag.
Možda je prešla na horoskop, jer joj se potrošio buffer, pa čisto da priča gluposti dok joj se ne napuni za zahtjevniju spiku.
Možda ti je sudbina željela podarit još troje djece, jer su ti ovi već veliki?
Možda žena zna da si popularni bloger, pa je htjela ovaj post o sebi(gruppie-girl).
Možda ti je htjela samo ukrast đemper.
Možda je socijalna radnica.
Možda je politička namještaljka: ono kao Frano Supilo i zaražena kurva ,da te se makne s bloga.
Možda je ona bloger, pa saznamo što je mislila?


- 28.2.2008 13:42:44 | slucajnenuspojave
Hahahahahah, e to se meni čini uspjesan manevar prebacivanja leptirica iz jednog trbuha u drugi. Sretno dalje, mada bi na tvom mjestu ubuduce prvo proucila natalnu kartu, vremenske uvjete i geografiju, jer ovako naslijepo ponavljas gradivo.
- 28.2.2008 13:46:03 | idro
hehe možda se ova tila ugrijat kakvim ćevapima u lepinji:))))nemrešbilivit:)
- 28.2.2008 16:01:13 | Teuta-Ika
Jao, ja ti znam podznak izracunat i bez vremena rodenja, ti si u podznaku "pizda" - isto kao i ja :)
- 28.2.2008 22:02:52 | Neregistrirani korisnik [japankaikurjeoko]
Eh Nemrešbilivit! Pa kaj je dalje bilo? Nemoj reći da se više niste vidli! Ma nisu se smrzli leptirići ne brini,samo je drugi put jednostavno pitaj "Čuj ženo oš da te zagrlim il da ti dam vestu koje nemam...."
- 28.2.2008 22:33:55 | pokosnica
a što bi tek Nemreš pomislio da je bilo ljeto, a ona rekla da joj je vruće? bi li dilema bila: skinuti je ili ne? :)
- 29.2.2008 8:56:09 | luna13
haha, pametna ženska, nemoj je samo tako pustiti...pazi, da je prvo opalila po horoskopu- bilo bi zabrinjavajuće.
ovako, prvo te provjerila kako stojiš sa općenitim temama, pokazala ti da ti tu parira i nakon toga bum- natalna karta i oroskop. Oma u glavu- čist da provjeri astrološku kompatibilnost(jest da nije bitna, al ima nešto...ima nešto...) da vidi kako se snalaziš sa temama u kojima nisi doma- da skrene priču s onoga gdje se ti osjećaš kao ribica u vodi.
Isprepipala te uzduž i poprijeko a ti je ni zagrlio nisi...cccc...
-
1.3.2008 14:03:07 | kvantanamera
Vremenska prognoza: E, ako sad ne padne, nikad neće!
- 1.3.2008 11:51:27 | Neregistrirani korisnik [relikt]
Ma bila ti predugačka predigra! Jao tebi da nije pitala za horoskop nego nastavila akademski pa onda rekla:laku noć, javit ću se.
- 2.3.2008 0:26:11 | sa_mar
i? jesi ju ozenio? kaj sad dalje? ova prica je ko predigra bez sexa...
- 2.3.2008 18:15:49 | T-blog-matter
Nemreš, čini mi se da su se i tebi pojavili leptirići. Šta je jedno nespretno pitanje o horoskopu u odnosu na cijelu ličnost koja ti se uvukla pod kožu? Drž ju, ne dopusti da te smete razmišljanje o bivšoj djevici, pobogu, pa ti uopće ne vjeruješ u horoskop!

- 4.3.2008 16:05:00 | Neregistrirani korisnik [electrasdreams]
Samo da te pozdravi jedna blizancica. A horoskop, ima tu necega, ima...eto pokazalo se i kod tebe, nevernog Tome. Ipak, jebes horoskop, 'vataj leptirice!


.

NeMresBilivit @ 20:41 |Komentiraj | Komentari: 119 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.