O malim svinjarijama i ponešto lijepo
NeMresBilivit
Tour d´Blog

j u n k y a r d d a w g

htio bi biti dežulović
► m i s l i   d n e v n i k
neće zajebat
► v i o l a n t e 2 2 2
jasno je zašto je
obožavam
s a m o - n i n a
traži i pronaći će
slucajnenuspojave
prototip koji ide u seriju
w h i s p e r e r
kao ja
b a g r e m - p r u t
tko zna - zna
p o k o s n i c a
to je za mene, onako baš!

k o l i b r a
još nešto za mene
...
n i s a m j a
ne bi smetalo da jesam

l o s t w a y s
tako nekako zamišljam
svog buraza kog nemam

m a r l a
čak je i mene uspjela
zainteresirati za modu


Pisalo se nekada...
Definitivno odustajem od
Ja nisam u N A T O !!!
Zašto meni ne smeta
     Jakša Cvitanović Cvik
Božić sa Michelle Obama
 Muškarci su nasilni i
     točka! Ustvari uslkičnik.

 Ukida se B l o g e r.hr!!!
 V a n   s   p a p o m ! ! ! 
 O d  s a d a  g o v o r i m
      s r p s k i  ! ! !

 Sve po spisku... sad dal
      Mesiću il Sanaderu...
      s v e j e d n o !
 R a s p a d   o b i t e l j i
      2. d i o

 R a s p a d   o b i t e l j i
      1. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      definitivno!

 Tata ti jugonostalgičar,
      2. d i o

 Tata ti jugonostalgičar,
      1. d i o

 U  v a š i m  g o d i n a m a
      j a  s a m  f u k a o !

 Jedini pravi   p r o b l e m
      Hrvatske su  H r v a t i !

 Svim kučkama svijeta!
 N  e m a   B o g a ! ! !
 O v o  j e  r e k l a m a
      z a  K o n z u m
!
 O t k a z !
 M a j m u n   majmunski
      ž i v o t    s l a v i

 N i s a m   j e b o ,
      č a s n a   r i j e č !

 O p e t   n i s a m  u  modi
 A j m e !   M o j a   k ć e r
     i m a   d e č k a !

 D a   l i   s a m
     d o v o l j n o   m u š k o ?
 M i l i t a n t n i   p u š a č
 Ne  p r i h v a ć a m  svoje
      m i š l j e n j e ! B a r  n e
      j e d n o g l a s n o !

 D a   č u v a m   ž i v c e ?
     Za KOGA ?
 O d l u č i o   s a m   s e
      s v i m a   z a m j e r i t i !

 Z a š t o   t e s t o v i   I Q
     n i š t a   n e   v r i j e d e?

 A k o  m i s l i t e   d a  j e
     K o l o   s r e ć e   s a m o
     d o b r a   z e z a n c i j a...

 
Blog - siječanj 2008
utorak, siječanj 29, 2008

Gradonačelnik Zagreba srbin koji voli Srbiju! Predsjednik Hrvatske jugonostalgičar koji se po dobrom sjeća bivše države. Premijer  koji tvrdi da bi prije ušli u EU da se nismo razišli sa bivšom braćom...

E baš me zanima kada će to biti moguće u domovini kao što je očito moguće u deželi! Ne zanima to mene zato što ja želim nekog takvog na nekom takvom mjestu, nego zato što znam da je danas apsolutno nemoguće da bi i najsposobniji hrvat takvih stavova mogao trenutka opstati, a kamoli srbin. Gradonačelnik Ljubljane, Zoran „sa mekim ć“ Janković, srbin koji zastupa takve stavove, i koji se u izbornoj kampanji još usuđuje zastupati gradnju džamije u Ljubljani, protiv koje su slovenci žestoko i gotovo jednoglasno, dobija glatko izbore za gradonačelnika već u prvom krugu i nakon godinu dana uživa podršku 86 % (hej, znate li koliko je 86%?) građana Ljubljane!

A zašto? Zato što su slovenci shvatili što je kapitalizam, shvatili su što žele, a strasti, kojih ne brinite imaju, ostavili za kavanske rasprave! Sada će netko spominjati da smo mi imali rat, a slovenci operetu, ali to su labavi argumenti... problem nije ni u čemu nego u svijesti. Kod slovenaca ta svijest diktira se razumom u puno većoj mjeri nego srcem, dok je kod nas to obrnuto. Sjećam se kada je moj, tada kolega sa studija, a danas kum, devedesete prije referenduma o samostalnosti rekao da će radije jesti travu i imati državu, nego da ostane Juga! Meni je opcija s travom bila sumnjiva. Ja sam prvenstveno želio bolje živjeti. Sjećam se da su obećavali švedski standard za deset godina, prošlo je skoro osamnaest. Što bi onaj iz vica rekao, nisam znao da šveđani tako loše žive! I tu je kvaka! Odavno smo zaboravili da je jedini pravi razlog želje za samostalnošću bila kvaliteta života, da smo uvjeravani da naša lova odlazi svagdje, samo ne u našu kasu. Hrvatska puška na hrvatskom ramenu, hrvatska lisnica u hrvatskom džepu. Nitko nije mario za prvo, svi su drugo njušili. A desilo se da smo prvo dobili, a drugo .. hm, nitko se nije sjetio pitati hoće li lisnica biti puna ili prazna!

Nisu slovenci jugonostalgičari, slovenci su birali čovjeka za koga znaju da je sposoban i da će im omogućiti kvalitetniji život. A to što se velika većina u političkim stavovima sa njime ne slaže, nisu pokazivali na biralištima, već u spomenutim kavanama, gdje je takvim raspravama i mjesto. Za razliku od nas, koji nismo primijetili da je novi ministar obrane potpuno nekompetentan za tu funkciju, ali smo odmah izvukli iz arhive da se prije dva, tri desetljeća izjašnjavao kao jugoslaven i da mu kuću u nekom selu kraj Karlovca srbi nisu srušili! E to nam je posebno bilo krivo! Dok je tako, nemam vjere da možemo naprijed, osim u sportu, jer samo tamo imaju smisla izjave kao ona Pere Metličića da se borio za hrvatski dres.

Ali, kada krenemo na  posao, onda idemo u odijelu, dresovi su za slobodne aktivnosti!

p.s. znam da se pripadnici nacije prema pravopisu pišu velikim slovom.... ali iz etičkih razloga ja ih pišem malim...

.

NeMresBilivit @ 11:52 |Komentiraj | Komentari: 100 | Prikaži komentare
subota, siječanj 26, 2008

Kaže Ivo da nije frajerski , a bogme niti cool tući ženu. I sad si ja mislim jel se zajebava ili misli ozbiljno?

Pa kako sad odjednom? Što se to desilo da je jedan dinarski tip počeo širiti neku feminističku retoriku? Je Sanaderu, ako nije cool, kako će onda slušati? Što ja da napravim kad mi počne srat da su cijene skočile, a moja  plaća nije i sad ona nemre više svaki tjedan na frizuru? Što ja sad mogu ako je ne smijem puknut? Ili kad mi kaže da se samo sramotim u kladionici, da im ostavljam po dvjesto kuna tjedno, a djeca mi nemaju pola toga što im je taj HNOS propisao da moraju imati. Što u tako delikatnoj situaciji uraditi ako joj ne smijem dati preko zubiju? Da prestanem možda ići u kladionicu??? Pa na temelju čega ću joj onda obećavati da ćemo imati za ljetovanje?

A zamisli Ivo, kada plati struju od love kojom sam trebao pokriti minus na tekućem, pa onda nemam ni za pivu poslije nogometa, nego furam konzervu u ruksaku onako kao neka stipsa i pijem toplu pivu? Kako da je ne potegnem Ivo? Pa kad mi kaže da moram kupiti neke lonce i deke koje je susjeda prezentirala neki dan kod Micike i da je ona dala kaparu, pa da ne propadne? Da je ne zakucam? Pa kako Ivo, kako?

Jesi li Ivo moj dragi pomislio, kada si davao takvu nesmotrenu izjavu, kako se osjećam kada uzme lovu za nekakav prilog crkvi jer župnik neumorno smišlja uvijek nešto novo, a ja nemam za cigarete? Ma moram joj zalijepiti, moram... Ili ona omiljena njena, kad mi  se počne  unositi u facu da sam zapio ratu njemačkog za malu, pa moram je zašvasat, ko da mala nemre govoriti hrvatski, nego baš mora taj šrafnciger....

E moj Ivo, ali ako bi sve to možda i naučio istrpiti, što ću dragi moj premijeru kada mi počne dirat u svetinju, kada mi počne one svoje antidržavne teorije bacat, kako su svi oni iz HDZ-a lopovi, kako su se nakrali i sada nas tjeraju u propast, pa kako su nestručni, kako su oni upropastili i pravosuđe i zdravstvo i prosvjetu uništavaju nesmiljeno i kako je zapravo HDZ kriv za sve ono zbog čega se mi svađamo.....  pa grijeh bi bio ne zašorati je!

Znam ja da ti ne misliš tako kako si rekao, nego te Europa stisla, a sjetio sam se i da ti je žena ono... jača od tebe, pa te kužim, ne bih se ni ja na tvom mjestu kurčio....

Samo, ako se već ne usudiš u svome domu, kako se usudiš u cijeloj državi?

.

NeMresBilivit @ 12:29 |Komentiraj | Komentari: 86 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 23, 2008

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi u suradnji sa Ministarstvom za zaštitu okoliša trebalo bi hitno razmotriti prijedlog ukidanja servisa Bloger.hr u cilju sprječavanja daljnje erozije društva u cjelini, a kojoj je nemjerljivo doprinio i blog servis Bloger.hr.

O čemu se točno radi?

Dakle, upoznah ja mnoge blogere, više desetina njih. Sa ponekima se čak i družim, sa nekima sam odlazio na izlete, na roštilje, na more, u kazalište, na klizanje nisam, sa nekima samo ispijao kave ili piva i mogu reći da su to mahom, manje više, normalni ljudi… normalni kao i svi oni što nas okružuju. Dakle, ne baš normalni, ali uobičajeni!

Zašto onda Ministarstva trebaju reagirati? Zato što Bloger.hr nije, kako se lažno predstavlja, internet dnevnik, nego običan servis za uspavljivanje ljudi. Bloger.hr je poligon snova koji ljude odvaja od pravog života i stvara kod njih dojam da su im snovi život. Takvi ljudi će kad tad izgubiti sposobnost opstanka. I odumrijeti će. To je kao kada se lav rodi u Zoo-u, pa ga tamo hrane i maze tri godine, a onda ga puste u divljinu.  Takvog lava će i noj šamarati trticom. I uginuti će!


Dokazi?

Evo recimo primjer jedne blogerice iz morskih krajeva. Napisala pjesmu, nije potrebno reći ljubavnu, i u toj pjesmi ona treperi ko list na laganom vjetru. I haljina joj vijori. Pa žensko ima 106 kila, ne više od metar šezdeset, gdje to može treperit, u koju haljinu to može stat? To može biti samo stameno i prikovano za tlo, samo bi bager, onaj jači, to mogao protiv njene volje pomjerit. Ako! A vamo povjetarac…

Ili jedna iz Slavonije, obožava jagode.  U nekom postu, naravno lirskom, ona jagode jede pažljivo ih stiskajući jezikom na nepce, iz njih kap po kap klizi sok koji joj miluje usne i što ti ja znam što sve ne, ma meni se učinio ekran vlažan koliko se uzbudila, kad ono… bili smo na nekom gruntu, tip ima kupine, napunili zdjelu… misliš li buraz da je jednu po jednu stiskala jezikom na nepce? Ma cijelu šaku je trpala u usta, zasrala se onako podeblja, oko usta, to nije curilo kap po kap,  curilo je niz bradu samo tako. Pa što takvu pjesmu ne napiše, kukavna bila?

Pa onda tip, isto pjesnik, šiparice čuče na njegovom blogu, utrkuju se koja će prva tom senzibilnom mužjaku ostaviti kisić, pozić i slične dubokoumne komentare, jer on je prototip muškarca koji razumije, voli, cijeni, žrtvuje se, prašta… Njega nisam želio upoznati, desilo se slučajno, znao sam jednu od dvije, čak zgodnjikave cure s kojima se našao. U samo pet minuta, jer su bili na odlasku, buraz moj taj je briljirao. Prvo je više puta glasno nasred birca izvlačio šmrklje iz nosa u grlo, pa je netom nakon toga nos rukavom potegao skoro od lakta, dok na kraju, ne da nije pridržao curi jaknu, nego joj je još poručio da i njemu doda kišobran kad je već otišla po svoj. Poeta, lirik, ima i umjetničko ime! A esteta nadasve.

A tek onaj macho što u svakom postu drugoj ženi gricka uho, prste na nogama, bradavice...  taj nema kompletne gornje prednje zube. Pa čime ih grickaš?  Gebisom? Pa trebao si to naglasiti u postu!


Mogao bih sada opisati sve njih, razne ćopave na jednu nogu i zrikave na oba oka koji su supermeni, razne neovisne i samosvjesne žene koje uredno mužu kuhaju i peglaju i milostivo čekaju koju kunu za frizuru, ili ljute bbb-ovce koji se šoraju na svakom uglu, a stari ih za uho dovlači doma iz parka.

Naravno, uvijek postoji iznimka... Ima jedan koji se fura na to da niš ne jebe. Taj je jedini koji ne laže! Nije da se ne trudi, ali ne ide.

Dakle lažno predstavljanje Bloger.hr-a kao dnevnika, umjesto kao sanjarice, opasnost je za društvo veća nego što se može pretpostaviti. Zavjera dapače! Kada bi Ministarstva zaista razmatrala utjecaj omrznutog Bloger.hr-a na populaciju koja ga upražnjava, nema sumnje da bi odluka bila kao u naslovu! A i Sanader bi imao još jednog krivca za sranje koje nam se dešava…

.


NeMresBilivit @ 16:52 |Komentiraj | Komentari: 182 | Prikaži komentare
petak, siječanj 18, 2008

E pa ne mogu sakriti osmjeh sa lica otkako su najurili papu sa tog talijanskog sveučilišta! Ne, pogrešno je misliti da to ima veze s mojim ateizmom, još je više pogrešno misliti da to ima veze sa mojim neskrivenim simpatijama prema svakom otporu studenata prema bilo kome i bilo čemu...

Ovdje se radi isključivo o tome da se pokazuje kako u zapadnome svijetu još uvijek ima onih koji znaju i mogu i hoće, a bome i usude se misliti svojom glavom. Za razliku od Hrvatske!

Nije tu bitno tko je u pravu, uopće to nije poanta ovoga teksta. Iako, zašto to ne bih rekao, svatko iole obrazovan to jako dobro zna i razumije!

Bitno je da se to mišljenje može izreći!

Pokušavam zamisliti što bi bilo da je tako nešto pokušano u Hrvatskoj... i nailazim na prepreku već u zamišljanju. Takvo što po definiciji nije moguće u Hrvatskoj! Barem ne danas! Da je papa htio doći na sam PMF i to baš na katedru fizike, nema tog profesora koji bi znanstvene razloge pretpostavio ulizivačko-prašnjavim dodvoravanjima svima i svemu, prvenstveno šansi da se uslika s papom i trofejem se diči uokolo, te ga na kraju ostavi svojim unucima. Student bi se , ali zaista samo pokoji, još i našao, ali zbog općeg okruženja ne bi ni pisnuo. Papa ne da bi bio dobrodošao, nego bi se i samog Galileia odrekli ako bi bilo, ne nužno, nego samo poželjno.

Jer, nakon što su naši povjesničari otkrili potpuno nove povijesti, nakon što su naši jezikoslovci  smislili tolike nove hrvatske riječi i gramatike, nakon što su naši ekonomisti otkrili potpuno nove teorije napretka nazadovanjem , red bi bio da i fizičari na prigodan način doprinesu domovini i naciji i vjeri, te se potrude da dokažu kako je papa bio u pravu kada je podržao proces protiv Galileia, jer uostalom nitko do sada nije vidio da se Zemlja okreće oko sunca, sem možda pokojeg astronauta... ako i takvi nisu plod mašte pokvarenih znanstvenika. Kao nadogradnju mogli bi krenuti od pretpostavke da se Zemlja vrti oko Hrvatske!  Kako li se samo toga do sada nisu sjetili?

Ne mogu skinuti osmjeh sa lica što postoje ljudi za koje ne postoje nedodirljive svetinje!

Ne mogu skinuti osmjeh sa lica što postoje ljudi koji se usude misliti..... naglas!

Ne mogu skinuti osmjeh sa lica što postoje ljudi!

Ne mogu skinuti osmjeh sa lica!

Ne mogu!

.


 


p.s. Kao veliki ljubitelj šaha i kao veliki poklonik otpora američkom načinu uređivanja svijeta moram izraziti veliku žalost zbog smrti najvećeg šahista ove planete. Bobby Fischer je rijedak amer za koga sam uvijek navijao. Zbogom genije...

NeMresBilivit @ 08:06 |Komentiraj | Komentari: 112 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 15, 2008

Ovaj post nema veze sa sportom, kao ni Zdravko Mamić uostalom.

Ovaj post nema veze sa rimskim studentima i znanošću, kao ni papa naravno.

Ovaj post nema veze niti sa prosperitetom države, kao ni Ivo Sanader ili sa vanjskom politikom, poput Gorana Jandrokovića.

Nikakve veze sa bečkom školom kao ni Luka Bebić, znate ga.

Ovaj post definitivno nema nikakve veze sa demokracijom kao što je nema niti Hrvatska demokratska zajednica, ni sa ljevičarenjem kao što ga nema ni eSDePe.

Jasno je da nema veze sa spašavanjem srba kao što takvih veza nema Branimir Glavaš.

Zatim, nema veze sa borbom za prava žena kao što je nemaju BaBe, niti veze sa hrvatskim jezikom kao što je nemaju ni naši jezikoslovci iliti lingvistički genetičari...

Nadalje, ovaj post nema poveznica sa novinarstvom, kao ni Istraga NoveTV, nema veze sa filmskom umjetnošću kao ni filmovi Jakova Sedlara, nema veze sa poezijom kao ni velika većina blogera koji misle da imaju...

Nema veze ovaj post sa brigom o djeci kao što je nema niti Centar za socijalnu skrb...

Nema veze, nema veze baš nikakve ovaj post sa međunarodnim vodama kao ni slovenci, a bogme niti sa Kosovom kao recimo Srbija...

Na časnu riječ, nema ovaj post veze sa građanskim šlifom kao ni Bandić, niti sa načitanošću kao prosječni amerikanac, ali i natprosječni.

Na kraju, nema veze ni sa novcima, kao ni Ivan Šuker ili poštenjem, kao Polančec, ni sa realnošću, kao Milanović, Zoki Milanović....

Ma nema veze ovaj post ni sa čime... kao i svi ovi što veze nemaju.... nemreš bilivit!

.

NeMresBilivit @ 21:46 |Komentiraj | Komentari: 73 | Prikaži komentare
petak, siječanj 4, 2008

Ne pada mi napamet pisati o mnogim idiotskim, nazovi hrvatskim, riječima koje su od osamostaljenja smišljali razni avanturisti i dokoni jezikoslovci kako bi hrvatski što više udaljili od srpskog.

Ne pada mi na pamet pisati o tome da li su hrvatski i srpski, isti, slični ili potpuno različiti jezici.

Ne pada mi na pamet pisati da svakog srbina razumijem od a do ž ili od a do š, za razliku od zagoraca ili dalmatinaca koje uglavnom uopće ne razumijem!

Ne pada mi na pamet pisati o tome da u srpskom jeziku oduvijek postoji uknjižba i činidba, ili da su tisuću, staroslavensku riječ, prvi na ovim prostorima upotrebljavali srbi, da je još car Dušan Silni koristi u svom Zakoniku..  a ne grčku riječ hiljadu.

Ali mi pada na pamet pisati o jednoj riječi koju sam našao neki dan, napisanu, crno na bijelo, ne izmišljam, čuvam brošuru....

U jednom priručniku o prehrani djece piše: Redovit zajutrak (prvi obrok do 2 sata nakon ustajanja) je vrlo poželjna navika....  Dakle, netko je smatrao da riječ zajutrak treba roditeljima pojasniti, hm..  zar roditelji nisu kao mali dobivali zajutrak? Pa naravno da nisu, oni su dobivali doručak. Pa možda ne znaju da je taj od njihovog djetinstva evoluirao u hrvatsku složenicu.

Ima li netko tko misli da bi se riječ doručak u ijednom priručniku tretirala na isti način? Ima li netko kome bi se doručak morao pojasniti?

Moram priznati da mi zajutrak kao izraz spada u one koje nikada nisam upotrijebio, a niti neću, ali osim što mi zvuči bez veze ne ide mi nešto posebno na živce.  Međutim, uvijek ima neko međutim, nije to sve što se može očekivati od smiješne riječi zajutrak.

Kada doručkujem ja sam svjestan radnje koju vršim. Ja klopam doručak. Ako bih htio klopati zajutrak, što bih radio? Odgovor sam našao u navedenom priručniku i on me doslovno ošinuo po rebrima, osjetio sam tupu i jaku bol!

Piše ovako: Djeca koja redovito zajutarkuju imaju poželjniju težinu...  ŠTO RADE???? Zajutarkuju! MOLIM??? Zajutarkuju!

E znaš šta? Ja ne znam što tuđa djeca rade i ne želim zabadati nos u tuđa posla, ali moja djeca neće zajutarkovati! Ma što god to bilo! Naježim se od pomisli da bi moji klinci nešto ili negdje zajutarkovali.

To mora da je nešto zbog čega te učiteljica opomene. To mora da je nešto što nije pristojno raditi za vrijeme jela. Zvuči nekako pizdunski... I nadasve kao neka mana, kao nedostatak, puno gori nego recimo zamuckivanje ili trzanje glavom blago u desno....

Moja djeca imaju idealnu težinu. Svo troje! I bez tog zajutarkovanja. Ma klinci, da vas nisam vidio da nekoga zajutarkujete. Mogao bi vas taj mlatnuti.

Kada su mi napokon objasnili da je doručak ustvari srpska riječ, a da mi imamo našu riječ zajutrak, malo mi se želudac stisnuo, a nakon toga sam odlučio! Od sada govorim srpski. I doručkujem.  A ko hoće zajutarkovati samo neka izvoli!

.

NeMresBilivit @ 01:28 |Komentiraj | Komentari: 225 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.